ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
08-02-2013, ora 14:14

Tomaseschi: Nu supuneti chiriasii ANL la cheltuieli inutile, domnule primar!

Articol de Diana Dumitriu

Liderul organizatiei judetene a Fortei Civice, Dragomir Tomaseschi acuza Primaria Iasului ca poarta pe drumuri 83 de familii care au primit locuinte construite prin ANL. El a declarat azi, intr-o conferinta de presa, ca fara a avea vreo vina, familiile sunt tarate intr-un proces doar pentru ca primarul Gheorghe Nichita sa-si poata masca incompetenta.

Fostul prefect PDL Dragomir Tomaseschi a explicat ca Primaria Iasului a avut o intelegere cu Ministerul Administratiei si Internelor pe care nu a mai respectat-o. Potrivit acestuia, ministerul a pus la dispozitia municipalitatii un teren din cartierul CUG, pe care au fost construite imobile ANL. La finalizarea lucrarilor, Primaria trebuia sa aloce tinerilor politisti mai multe apartamente a caror valoare sa fie egala cu cea a terenului.

Intrucat Primaria a incalcat protocolul fara a purta macar o minima corespondenta cu MAI, am fost nevoit, in calitate de prefect, sa atac in contencios administrativ hotararea prin care Consiliul Local a decis sa inchirieze toate apartamentele ANL. Daca nu as fi initiat actiunea in instanta, riscam sa raspund personal pentru neglijenta in serviciu si micsorarea patrimoniului ministerului, mai ales ca mi s-a cerut acest lucru prin notificari scrise de catre Sindicatul Politistilor si conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Iasi”, a spus Dragomir Tomaseschi.

In mod normal, spune acesta, cele 83 de familii nu ar trebui supuse la drumuri si cheltuieli cu avocatii. In actiunea formulata de Prefectura chiriasii ANL nu au nicio calitate, ”ei fiind introdusi in cauza exclusiv la cererea Primariei. Culmea, in conferintele de presa, domnul primar Gheorghe Nichita incita tinerii mintind ca fostul prefect i-a chemat in instanta si nu invers”.

Daca ar dori, Primaria are posibilitatea de a rezolva diferendul cu MAI oferind in compensare apartamente in alte imobile. Din pacate, constat ca unica preocupare a primarului este de a se victimiza dand vina pe altii.

foto: politicalocala.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii