ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-05-2016, ora 09:48

Toalete ecologice moderne la Iasi

Articol de Cristian Amariei
Primaria Iasi va monta cinci toalete automate in zonele intens circulate de pietoni. Decizia municipalitatii vine in urma propunerilor cetatenilor facute la dezbaterea publica privind bugetul local pe anul in curs.

„Am optat pentru o solutie moderna, la fel dupa cum exista in Bucuresti si in alte orase din Europa. Le vom monta acolo unde este nevoie de ele, in special parcuri si zonele mai aglomerate, cum este, de exemplu, Podu Ros. Ele vor fi racordate la sistemul de apa si canalizare. Am lansat procedura de licitatie. Valoarea estimata a achizitiei este de 650.760 de lei, fara TVA, iar termenul de livrare este de maxim 45 de zile de la data semnarii contractului. Este un subiect care nu trebuie neglijat si nu trebuie sa ne fie rusine sa il abordam. Este o masura de civilizatie, intr-un oras din ce in ce mai vizitat”, a anuntat Mihai Chirica.

Fiecare toaleta este dotata cu sistem electronic automat pentru deschiderea si inchiderea usii in caz de urgenta, sistem de siguranta SOS cu buton care se actioneaza la deschiderea usii chiar si in absenta energiei electrice, sistem automat pentru spalarea si dezinfectarea dupa fiecare utilizare a podelei de aluminiu, podea cu profil special de drenare, sistem de aerisire si odorizare dupa fiecare utilizare, etc. Accesul in toaleta se va face cu monede.

Primarul interimar a mai anuntat ca zilele urmatoare vor fi montate si primele 30 de containere pentru mizeria lasata de caini. „Ieri (duminica – n.r.) a ajuns tirul cu acest tip de containere. Pe ele va aparea mesajul <>. Toti suntem iubitori de animale, dar unii uita ca trebuie sa ne si respectam. Trebuie sa venim cu o conduita fireasca pentru toti ceilalti locuitori. Dupa ce acestea vor fi montate, cine nu respecta regula va trebui sa plateasca. Primul lot are 15.000 de pungute. Dorim ca toti proprietarii are isi plimba catetii in spatiul public sa le foloseasca”, a mai spus acesta. Valoarea containerelor este de 62.000 de lei, inclusiv TVA.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii