A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713973580.4774.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Testari gratuite pentru depistarea cancerului. La Iasi, numarul bolnavilor a crescut anul trecut cu 14%
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
26-02-2015, ora 08:11

Testari gratuite pentru depistarea cancerului. La Iasi, numarul bolnavilor a crescut anul trecut cu 14%

Articol de Cristian Amariei
Date alarmante in ceea ce priveste numarul bolnavilor de cancer. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in urmatorii 20 de ani, numarul cazurilor de cancer va creste cu 20 la suta. La Iasi, anul trecut, 14 la suta dintre bolnavii de cancer au reprezentat cazuri noi. De aceea, la nivelul Institutului de Oncologie Iasi a inceput o campanie de screening gratuit al populatiei.

Medicii ieseni atrag atentia ca numarul cazurilor de cancer creste tot mai mult. Din cei peste 11.000 de bolnavi de cancer aflati acum in evidenta Institutului Regional de Oncologie din Iasi, peste 3.000 sunt cazuri noi depistate in ultimul an.

"Boala canceroasa tinde sa devina prima cauza de deces in randul bolilor umane devansand in unele regiuni bolile cardiovasculare. De la an la an, aceasta crestere, pentru cancerele mamare in special, este de 1-2 la suta," a explicat Lucian Miron, medic la Institutul Regional de Oncologie Iasi.

Cea mai mare crestere s-a inregistrat la cancerul bronhopulmonar unde anul trecut au fost depistate 351 de cazuri noi, aproape unul in fiecare zi. Fumatul, stresul si alimentatia nesanatoasa ar fi principalele cauze care duc la aparitia bolii.

"Cancerul bronhopulmonar continua sa ramana principala neoplazie care atinge preponderent sexul masculin, dar ca o tendinta pe care o observam clar si aici, la noi in Moldova, cresterea acestei neoplazii, a cancerului bronhopulmonar si la sexul feminin," a mai spus profesorul Lucian Miron.

Ca sa vina in sprijinul populatiei, medicii Institutului Regional de Oncologie realizeaza gratuit investigatii pentru depistarea precoce a cancerelor de san, col uterin, prostata si colon:

"E important ca sa stim cum suntem, sa o luam mai de la inceput ca sa nu mai fie cand nu mai este ce face. Acum este pentru prima data."

"Am avut cancer mamar, mi-a iesit un nodul deodata, n-am venit cand trebuia si am stat asa vreo 3, 4 ani. Sa vina toata lumea sa se caute si sa nu stea."

In mod normal, analizele pentru depistarea cancerului costa 250 de lei.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  10.07.2017 14:46

wh0cd694819 bupropion sr 150 mg buy acyclovir online prozac

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii