A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715948040.3338.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Teodor Baconschi s-a intalnit cu reprezentantii societatii civile iesene
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
29-11-2012, ora 17:04

Teodor Baconschi s-a intalnit cu reprezentantii societatii civile iesene

Articol de Diana Dumitriu

Teodor Baconschi, candidat pentru functia de senator in Colegiul 4 Iasi, a invitat la un mic dejun de lucru reprezentantii principalelor ONG-uri iesene.

La inceputul intalnirii Teodor Baconschi a subliniat ca experienta sa de ambasador intrei capitale europene - Roma (Vatican), Lisabona, Paris -, precum si cea dobandita in functia de ministru de externe al Romaniei, il determina sa aprecieze la adevarata valoare imperativul dezvoltarii unei societati civile puternice, dupa modelul trainicelor democratii occidentale.

Totodata, experienta sa de presedinte al Fundatiei Crestin-Democrate l-a invatat ca, precum in orice tara occidentala, “conlucrarea dintre politicieni si ONG-uri este obligatorie”. De aceea “veti avea in mine un aliat natural”, a spus T. Baconschi invitandu-i la dialog pe cei prezenti.

Au participat la discutii reprezentanti ai AIESEC, Fundatiei Sanse Egale pentru Femei (SEF), Asociatiei Waldorf, Fundatiei Comunitare Iasi, Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Iasi (AOAI), Fundatiei EUROED, Asociatiei Protectia Oamenilor si a Mediului (APOM). Acestia au evocat cateva aspecte si dificultati ale experientei lor asociative.

Cea mai grava problema ridicata este cea legata de atragerea fondurilor, fie acestea din donatii si sponsorizari, fie din finantari europene. ONG-istii ieseni au solicitat sprijinul politic pentru o legislatie prietenoasa in ceea ce priveste atragerea de fonduri.

Din pacate, “noi functionam inca dupa o filosofie fiscala din anii ’ 80”, a fost replica domnului Baconschi, „intr-o tranzitie care, de jumatate de an incoace, are nuante de regres accelerat... Suntem foarte departe de cultura asociativa americana” spre care trebuie sa tindem, a spus domnul Teodor Baconschi, aratand ca pentru aceasta “trebuie sa reinventam arta convietuirii”.

In finalul dialogului, toti cei prezenti si-au manifestat increderea ca inscrierea fireasca a orasului Iasi pe orbita europeana nu poate fi rezolvata fara implicarea societatii civile.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii