A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715683312.4042.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Telefoanele mobile lasate nesupravegheate fac noi victime la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
10-02-2014, ora 09:22

Telefoanele mobile lasate nesupravegheate fac noi victime la Iasi

Articol de Cristian Amariei

Sfarsitul de saptamana inseamna pentru tineri o perioada de relaxare, iar multi dintre acestia il petrec in localuri publice sau cluburi. Deseori, petrecerea timpului liber inseamna si multa neatentie/neglijenta si astfel sunt “scapate din vedere” regulile elementare de protectie a bunurilor personale. Daca in majoritatea cazurilor bunurile noastre nu sunt furate, trebuie sa ne aducem permanent aminte ca in preajma noastra sunt persoane rau intentionate care vor incerca sa profite de neatentia noastra.

Telefonul mobil continua sa fie unul dintre bunurile furate cel mai des, iar posesorii acestora trebuie sa le acorde mai multa atentie, mai ales cand se afla in locuri publice, aglomerate. In caz contrar se vor trezi in urmatoarele ipostaze:

- noaptea tarziu, la plecarea din club, vor constata ca telefonul lasat in buzunarul hainei le-a fost sustras si vor reclama la politie acest lucru dimineata – un astfel de caz a fost sesizat in dimineata zilei de 8 februarie a.c. de un barbat de 32 de ani, din Iasi;

- ca atentia acordata prea mult jocurilor pe calculator te poate lasa fara telefon – situatie in care s-a aflat un minor de 14 ani care a reclamat ca in ziua de 09.02.2014, in decurs de o ora, persoane necunoscute i-au sustras un telefon mobil pe care l-a lasat nesupravegheat in incinta unei sali de internet;

- sa ramai dezamagit de faptul ca cei pe care ii servesti, ti-au furat telefonul. Duminica seara, o tanara de 22 ani, a reclamat ca in noaptea de 08/09.02.2014, intre orele 23.00-02.00, i-a fost sustras telefonul pe care l-a lasa nesupravegheat pe barul din incinta clubului unde lucreaza;

- sa constati pe propria piele ca increderea in persoane pe care abia le cunosti te poate costa. In cursul zilei de sambata, un baiat de 15 ani din Iasi i-a dat telefonul unui tanar pe care il cunostea din vedere pentru a efectua o convorbire. Acesta insa, profitand de neatentie, a plecat cu telefonul.

In toate cazurile mentionate mai sus au fost intocmite dosare penale pentru savarsirea infractiunii de furt. Valoarea prejudiciului cauzat este de aproximativ 3500 lei.

Cercetat pentru ca a gasit un telefon mobil si nu l-a restituit

Zilele trecute politistii Biroului de Investigatii Criminale Iasi au intocmit dosar penal unui barbat de 29 de ani. Acesta este cercetat pentru savarsirea infractiunii de insusirea bunului gasit. Mai precis, in cursul lunii decembrie 2013, a gasit in incinta unui complex comercial un telefon mobil in valoare de 1800 lei pe care proprietarul l-a pierdut cand se afla la cumparaturi.

In atentia celor care gasesc bunuri care nu le apartin: le amintim/reamintim ca au obligatia legala ca in termen de 10 zile de la gasirea bunului sa il inapoieze posesorului sau sa il predea politiei. In caz contrar risca sa fie cercetati penal pentru savarsirea infractiunii de “insusirea bunului gasit””, anunta IPJ Iasi.

Foto: thesnugg.com

     
Tag-uri: telefoane, furt, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii