A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715990247.3948.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Teatrul iesean, in doliu. “Florin Mircea a pleacat prea devreme lasand scena romaneasca mai trista, mai saraca...”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
06-08-2012, ora 13:10

Teatrul iesean, in doliu. “Florin Mircea a pleacat prea devreme lasand scena romaneasca mai trista, mai saraca...”

Articol de Madalina Irimia

Actorul Florin Mircea a decedat duminica, 5 august. Teatrul National „Vasile Alecsandri” Iasi isi exprima regretul fata de disparitia actorului de insemnatate al scenei romanesti, laureat al Premiului UNITER si al altor numeroase premii de interpretare, societar de onoare al scenei iesene si detinator al „Ordinului pentru merit” in grad de cavaler.

Trupul neinsufletit al actorului va fi depus astazi, 6 august, la ora 18,00 la biserica Vovidenie. Miercuri, 8 august, la ora 11.00, Florin Mircea va fi depus in foaierul Teatrul National Iasi. Inmormantarea va avea loc miercuri 8 august, ora 14.00 la Cimitirul Eternitatea din Iasi.

„Dependent de teatru si de rigoarea lui, cu un parcurs actoricesc exemplar, devotat, implicat si preocupat permanent de problemele teatrului, energic, exploziv si generos, cautator al armoniei in teatru si in viata, partener impecabil, prieten special si sensibil, Florin Mircea pleaca prea devreme lasand scena romaneasca mai trista, mai saraca...”, au precizat reprezentantii institutiei de cultura din Iasi.

Actorul care a scris istorie pentru Nationalul iesean, al carui actor a fost de la debut, s-a remarcat, imediat dupa terminarea institutului, in anul 1974 cu rolul Timpul din Poveste de iarna de W.Shakespeare - un rol care l-a marcat pe tot parcursul evolutiei sale.

„Mi-ar placea ca dupa fiecare rol sa ma bag intr-o masina de tocat, sa ajung un maldar inform si dupa asta sa ma remodelez", declara Florin Mircea intr-un interviu.

Nascut la Focsani,la 28 ianuarie 1942, Florin Mircea aabsolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica „I. L. Caragiale” Bucuresti, promotia 1973, la clasa Moni Ghelerter, Zoe Anghel Stanca, Geta Angheluta.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii