A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713525190.9853.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Teatru, balet si colinde in agenda culturala ieseana
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
11-12-2015, ora 15:06

Teatru, balet si colinde in agenda culturala ieseana

Articol de Cristian Amariei
Agenda culturala ieseana a urmatoarelor zile cuprinde spectacole in premiera, concerte dedicate marelui George Enescu si reintalnirea cu magia colindelor lui Stefan Hrusca.

Premiera la Opera

Spectacolul de balet „Don Quijote” de Ludwig Minkus revine pe scena Operei Nationale Romane Iasi in data de 17 decembrie, intr-o distributie diferita fata de cea de la premiera avuta miercuri, 9 decembrie 2015. Aceasta a doua reprezentatie are si ea statut de premiera, fiind programata la ora 18.30. Spectacolul este rodul conlucrarii unor nume sonore ale artei lirice, recent recompensate la Gala Premiilor Operelor Nationale de la Iasi. Astfel, coregrafia, regia si adaptarea sunt semnate de Ileana Iliescu, fosta prima – balerina la Opera Nationala Bucuresti si laureata cu Premiul de excelenta la Gala amintita, dirijorul orchestrei fiind Traian Ichim, desemnat cel mai bun dirijor al stagiunii 2014 – 2015. Pretul biletelor la spectacolul din 17 decembrie variaza intre 10 si 60 de lei, putand fi procurate de la noua locatie a Agentiei de bilete a Operei din foaierul Teatrului National „Vasile Alecsandri”.

„Si acum”

In Sala „Uzina cu Teatru” va avea loc reprezentatia piesei „si acum” de Sabine Harbeke, in regia Oliviei Grecea, castigatoarea primei editii a concursului de debut in regie organizat de Nationalul iesean. „Si acum” va putea fi vizionat in 12 decembrie, de la ora 19.30, tot in Sala „Uzina cu Teatru”. In Sala Mare a Teatrului National este programat in data de 11 decembrie spectacolul „Colivia”, o comedie de Georges Feydeau in premiera pe tara, avand regia semnata de Cristian Hadji – Culea.

Cadouri de Craciun

Un eveniment deosebit va avea loc pe 13 decembrie, ora 18.00, cand Filarmonica Moldova va organiza la Sala Uzina cu Teatru a Nationalului iesean un concert cameral, dedicat primului concert dirijat de George Enescu la Iasi in 13 decembrie 1917, in aceeasi sala. De asemenea, pe 16 decembrie, de la ora 19.00, Biblioteca Centrala „Mihai Eminescu” va fi gazda concertului de colinde „Noi in seara de Craciun”, cu participarea corului de camera Vox Art’Is.

Hrusca, in Ajun

Atmosfera sarbatorilor de Craciun va fi desavarsita prin concertul sustinut de Stefan Hrusca pe 24 decembrie la Teatrul National „Vasile Alecsandri”, de la ora 20.00, reprezentatie care va incheia turneul artistului in Romania. Preturile biletelor sunt de 60 de lei (categoria a doua), 80 de lei (categoria intai) si 100 de lei (categoria VIP).
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii