A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713994580.6546.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Taxele si impozitele nu se vor majora la Iasi, in 2013
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

ECONOMIC
30-11-2012, ora 04:56

Taxele si impozitele nu se vor majora la Iasi, in 2013

Articol de Diana Dumitriu

Municipalitatea ieseana va pastra in 2013 taxele si impozitele locale la acelasi nivel ca in 2012. Motivatiile care stau la baza tin de influenta negativa a crizei economice asupra capacitatii de plata a contribuabililor. Astfel, in cazul persoanelor fizice, impozitul pe cladiri se calculeaza prin aplicarea cotei de impozitare de 0,1% la valoarea impozabila a cladirii.

Impozitul se plateste anual, in doua rate egale pana la datele de 31 martie, respectiv 30 septembrie inclusiv. Pentru plata cu anticipatie a impozitelor si taxelor datorate pentru intregul an de catre contribuabili, pana la data de 31 martie a anului respectiv, se acorda o bonificatie de 5%. Plata cu intarziere a taxelor, impozitelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului local, atrage dupa sine majorari de intarziere calculate pentru fiecare luna sau fractiune de luna, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate inclusiv, cu exceptiile prevazute de lege. Nivelul majorarii de intarziere este de 2% pentru fiecare luna sau fractiune de luna.

Creantele fiscale restante aflate in sold la data de 31 decembrie a anului 2012, pana la limita maxima de 40 lei, se anuleaza, potrivit prevederilor Codului de procedura fiscala.

Anul acesta, bugetul Iasiului a fost de 675 milioane lei, o mare parte din acesta fiind acoperit din fondurile nerambursabile de pe proiecte europene. Prioritare au fost cheltuielile cu salubritatea, iluminatul public sau transportul. Cea mai mare parte a investitiilor au fost realizate din fondurile europene nerambursabile, fiind incluse si o serie de investitii din bugetul local al municipiului. Dn bugetul de dezvoltare, fondurile proprii au reprezentat 18%, in suma totala de 61 milioane lei, fonduri alocate pentru diverse lucrari, precum finalizarea Pasajului de la Hala Centrala, reabilitarea si modernizarea liniilor de tramvai, achizitia unor mijloace de transport, amenajarea parcurilor de joaca.

Foto: adevarul.ro

     
Tag-uri: taxe, impozite, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii