A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716004095.0074.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Targ de oua incondeiate la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
02-04-2014, ora 13:58

Targ de oua incondeiate la Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi, Primaria Municipiului Iasi si Directia Judeteana pentru Cultura Iasi, in parteneriat cu Asociatia „ART – Mestesugurile Prutului” organizeaza cea de-a XIV-a editie a manifestarii interactive „OUA INCONDEIATE”.

Evenimentul se va derula in perioada 4 – 6 aprilie 2014, pe pietonalul Stefan cel Mare si Sfant (vizavi de Palatul Culturii), ocazie cu care vizitatorii vor avea prilejul de a se bucura de prezenta mesterilor ce incondeiaza oua la Sarbatorile de Pasti, obicei a carui vechime urca spre o jumatate de mileniu, precum si a mesterilor iconari, care vor expune pe parcursul manifestarii, icoane pe sticla si lemn. Expozitia va fi intregita de obiectele de cult realizate din lemn (crucifixuri, troite miniaturale, pistornice), precum si din alte materiale (impletituri din paie si fibre textile).

Ca in fiecare an, organizatorii evenimentului vor acorda o atentie deosebita atelierelor interactive sustinute de mesterii participanti, in cadrul programelor de pedagogie muzeala, la care sunt invitati sa participe copiii de varsta scolara, si nu numai.

Pentru a sustine acest demers expozitional, vor veni la Iasi, pentru cele trei zile ale targului, mesteri populari incondeietori apartinand spatiului etnocultural al Bucovinei, din localitati precum: Brodina, Paltinu, Magura - Ulma, Vicovu de Sus, Vatra Moldovitei, dar si din Ciocanesti - Suceava si Rogojesti - Botosani, unde traditia acestui obicei este inca bine reprezentata. Alaturi de acestia, vor fi prezenti si creatori populari din: Vorona si Hulub - Dangeni, judetul Botosani, Piatra - Neamt si Barlad.

Programul de desfasurare a manifestarii: vineri - sambata, intre orele 10.00 - 20.00, iar duminica, intre orele 10.00 – 17.00. Intrarea este libera.

Foto: pensiuni-inforomania.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii