A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715162356.5828.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Targ de cirese la Bojdeuca lui Ion Creanga
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-06-2014, ora 06:03

Targ de cirese la Bojdeuca lui Ion Creanga

Articol de Madalina Irimia

Duminica, 22 iunie, incepand cu ora 10:00, va avea loc prima editie a evenimentului Cirese la Bojdeuca, organizat de Muzeul Literaturii Romane Iasi in parteneriat cu Camera Agricola Judeteana. Noul proiect al MLR Iasi consta in organizarea unui targ de cirese in curtea muzeului „Ion Creanga”, unde producatori locali isi prezinta bunatatile, iar invitatii MLR Iasi creeaza atmosfera.

Evenimentul va debuta cu prezentarea targului, la care vor participa reprezentanti ai institutiilor organizatoare, si va continua cu momente artistice organizate in jurul temei cireselor. Astfel, incepand cu ora 10:30, se vor desfasura evenimente precum Cirese muzicale cu Ansamblul Scolii Populare de Arte „Titel Popovici”, Cirese vorbite cu invitatul de onoare, actorul Petru Ciubotaru, Cirese dramatizate cu Teatrul de papusi „Aschiuta”. De asemenea, va avea loc concursul cu premii Gasiti Punguta cu… doua cirese!.

Targul de cirese este un proiect nou, foarte frumos, dezvoltat in parteneriat cu Camera Agricola Judeteana Iasi. Nu cred ca exista loc mai potrivit decat Bojdeuca lui Ion Creanga pentru asta. Evenimentele culturale, distractia si ciresele proaspete fac o combinatie irezistibila, servita in capitala incontestabila a copilariei, batatura Bojdeucii din Ticau. Va asteptam cu mic, cu mare!” a declarant Dan Lungu, directorul Muzeului Literaturii Romane Iasi.

Despre evenimentul de duminica, Monica Ionela Pandelea, directorul executiv al Camerei Agricole Judetene Iasi, a declarat: „Evenimentul de duminica este dedicat in primul rand copiilor, pentru a sarbatori in alt mod sosirea mult asteptatei vacante de vara, alaturi de parinti,bunici, alaturi de povestile lui Creanga. In plus, producatorii vor avea posibilitatea de a imparti roadele muncii lor cu cei mai exigenti si nastrusnici consumatori. Participantii la concursul Gasiti Punguta cu… doua cirese! vor fi premiati de catre MLR Iasi cu cartile marelui povestitor”.

Foto: adevarul.ro

     
Tag-uri: targ, cirese, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii