A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715924075.4636.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Targ al mestesugarilor pe Lapusneanu
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
09-12-2015, ora 15:12

Targ al mestesugarilor pe Lapusneanu

Articol de Cristian Amariei
Intre 10 si 13 decembrie, 25 de mesteri populari intampina iesenii pe strada Lapusneanu cu obiecte traditionale sarbatorilor de iarna.

Asociatia Mesterilor Populari din Moldova si Asociatia „Alexandru Lapusneanu”, in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi, organizeaza in perioada 10-13 decembrie 2015 pe Strada Lapusneanu, cea de-a VI-a editie a manifestarii „Traditii pe Ulita Lapusneanu”. In sine o traditie, targul mesterilor populari vor sa readuca obiceiurile stramosesti in viata orasului.

Organizatorii isi doresc, intr-o vreme in care valorile traditionale sunt considerate desuete, prin acest eveniment, ce va reuni circa 25 de mesteri si creatori populari, sa contribuie la crearea atmosferei de sarbatoare pe stravechea ulita Lapusneanu. Fata de editiile precedente, strada Lapusneanu primeste mesterii si traditiile aduse de ei in straie noi.

Dupa ample lucrari de reabilitare, transformarea strazii Lapusneanu aduce Iasului un spatiu adecvat unor astfel de manifestari. „Potrivit obiceiului, colindatori si uratori nu erau considerati doar actantii din afara casei, ci si gospodarii care ii primeau si ii omeneau asa cum se cuvine. in acest spirit, ii asteptam pe iesenii iubitori de traditii sa le fie aproape acestor mesageri traditionali ai sarbatorilor de iarna”, a subliniat Marcel Lutic, presedintele Asociatiei Mesterilor Populari.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii