A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714130557.0282.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tara Elfilor, vazuta prin ochii a doua studente din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-09-2016, ora 09:19

Tara Elfilor, vazuta prin ochii a doua studente din Iasi

Articol de Cristian Amariei
Ioana Zigman, botosaneanca si Caterina Strauneanu, din Iasi, sunt studente in anul III, licenta, la Facultatea de Geografie si Geologie, UAIC Iasi, sectia Turism, respectiv Turism in limba franceza. impreuna participa la un stagiu de practica in Belgia, Bruxelles, iar in prezent se afla in capitala Islandei, Reykjavik. Cele doua tinere isi impartasesc cititorilor Curierului de Iasi experientele traite atat in Belgia, cat si in indepartata insula din Atlantic, o tara care devine tot mai interesanta pentru noi, cei aflati pe continent.
“Experientele noastre sunt relativ diferite deoarece am lucrat pe departamente diferite in doua hoteluri ale aceluiasi lant hotelier NH in Bruxelles: la Food and Beverage si Front Office. In ceea ce priveste Food and Beverage, munca e destul de repetitiva si usoara, atata timp cat esti o persoana matinala si nu arzi prea des croissantii. Totul sta in initiativa ta de a sari in ajutorul clientilor, dar si a colegilor de munca, si puterea de a intampina orice problema cu un zambet pe buze, fiindca in industria turistica zambetul se invata”, marturiseste Caterina Strauneanu. „Pe departamentul Front Office pot spune ca am avut numai de invatat. Am intrat pe receptie din prima ora cand am ajuns la hotel. Desi este unul dintre departamentele cele mai dificile, mi-a facut placere sa lucrez pe Front Office, deoarece mi-a oferit sansa sa invat ceea ce pe bancile universitatii nu putea fi prezentat decat in teorie”, spune Ioana Zigman.
Munca hoteliera in Islanda

Acomodarea din Islanda a fost diferita fata de cea din Belgia, unde cele doua tinere au fost nevoite sa-si gaseasca singure cazare. In schimb, in Islanda, avem cazare si masa asigurata de hotel, chiar in incinta acestuia, la o usa distanta de manager. Cel mai obositor departament este cel de housekeeping, care presupune munca fizica intensa, mai ales cand te trezesti ca te electrizeaza cerseafurile – munca electrizanta la propriu si la figurat!”, povestesc cele doua studente. La food and beverage exista mai multe ture: bar, restaurant, breakfast si ajutor de bucatar. in principiu, munca aici este mai lejera, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa fii rapid, atent la detalii si amabil. Pe Front Office am lucrat putin, hotelul fiind unul mic iar software-ul care este in islandeza face munca mai intimidanta”, detaliaza tinerele activitatea din Islanda.

Culturi fascinante

Conform celor doua studente, Belgia si Islanda difera prin faptul ca ofera atractii total opuse. “Pe deoparte, antropicul belgian: Bruxelles, Ghent, Brugge, Oostende, Antwerpen, Namur, Liege si pe de alta parte minunatiile naturii bine conservate din Islanda. Belgia e raiul celor pasionati de cultura: muzee moderne, arhitectura, festivaluri de toate felurile, gastronomie: o selectie larga de ciocolata artizanala, gauffre, cartofi prajiti, fructe de mare si sa nu uitam de apreciata bere belgiana! in capitala Islandei am dat de oameni care ne vor ramane mereu dragi. Internshipul la Fosshotel ne-a oferit sansa de a vizita zeci de cascade, rauri, ghetari, dorsala transatlantica, tururi de echitatie prin campuri de lava si paraiase, whale si puffin watching. Ne-au uimit regulatiile impuse asupra importului si exportului de cai. Islandezii tin foarte mult la rasa lor de cai care a ramas pura de mai bine de un mileniu. Cultura nu poate trece neobservata; retin ce a spus un coleg de la receptie legat de credinta lor in elfi – nu cred neaparat in ei, dar nici nu fac nimic ce i-ar putea supara. Exista drumuri in Islanda care ocolesc roci alunecate de pe versanti doar pentru a nu risca sa-i supere pe cei ce sunt considerati a fi copiii ascunsi ai Evei (elfii)”.
Islanda de zi cu zi

„Viata in Islanda ni s-a parut foarte scumpa. Cand am fost in oras sa urmarim un meci al Romaniei la jocurile Euro, am platit 1450 kronur, adica aproape 11 euro, pe un pahar pricajit de vin. Insa am gasit o piata eclectica numita Kolaport, in centrul orasului in care oamenii vin si vand lucruri de care nu mai au nevoie. Aici am gasit haine de foarte buna calitate chiar si cu mai putin de un euro, dar si produse alimentare specifice precum rechinul fermentat sau pieptul de puffin. Pana si islandezii considera viata de aici scumpa, iar acest lucru se leaga oarecum si de criza ce au suferit-o acum aproape 10 ani”, remarca studentele de la Iasi. “Experientele dobandite prin programul Erasmus si respectiv SEE deschid orizontul oricarui student care are binevointa si curajul sa plece de acasa pentru cateva luni. inveti mai multe despre tine si de ce anume esti capabil, te maturizezi si ajungi sa iti dai seama cat de diversa este lumea in care traiesti, cate culturi si cate gandiri diferite exista in jurul tau. in continuare, eu voi pleca intr-un alt stagiu, de studiu de data aceasta, in Praga la Universitatea Charles, iar Caterina in Torun, Polonia – Universitatea Nicolaus Copernicus – noi experiente pe care le asteptam cu sufletul la gura”, conchid Ioana si Caterina, care isi continua drumul catre o cariera in domeniul turistic.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (5)  
johhnyFox,  12.07.2017 22:33

li2t4zju6gvjk5um38 google google deo8pim27tdyjzfd7i

   
johhnyFox,  11.07.2017 20:22

poztp904ggolr3wuot google google yty2884fo38xe13tha

   
JerryKah,  05.07.2017 15:51

gydp5048qlgjfo7l7y google google uqnx7qkd2tka4a99h7

   
JerryKah,  02.07.2017 23:01

mk5yimycymsljrn41p google google 6i9vbeo6xzlq46fp26

   
CharlesLof,  05.06.2017 00:06

wh0cd69247 MEDROL allopurinol

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii