ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
23-07-2015, ora 11:10

Tanara din Vaslui violata, consiliata psihologic de specialisti de la Institutul de Psihiatrie Iasi

Articol de Madalina Irimia
Tanara de 18 ani violata de cei sapte tineri din localitatea vasluiana Valeni va beneficia de consiliere psihologica din partea specialistilor de la Institutul de Psihiatrie Iasi, o unitate mobila a institutiei deplasandu-se, miercuri dupa-amiaza, la locuinta victimei pentru o prima evaluare.

Reprezentantii Institutului de Psihiatrie Iasi se vor implica in consilierea psihologica a tinerei din localitatea vasluiana Muntenii de Sus, violata in noiembrie anul trecut de sapte tineri pe un camp si intr-o masina, transmite Mediafax.

In acest sens, institutia a trimis, miercuri dupa-amiaza, o unitate mobila la locuinta fetei, specialistii urmand sa faca o prima evaluare a victimei.

Am luat legatura cu domnul doctor Tudor Ciuhodaru si cu directorul Spitalului Socola pentru a trimite o unitate mobila de la Institutul de Psihiatrie Iasi pentru a o evalua pe eleva si a-i oferi consiliere de specialitate. De altfel, ma voi ocupa personal pentru a dispune pe viitor de orice mijloace necesare oferirii de consiliere psihologica si monitorizare a victimelor unor abuzuri sexuale astfel incat sa nu se mai ajunga la situatii asemanatoare celei pe care o urmarim cu totii zilele acestea”, a declarat, miercuri, prefectul judetului Vaslui, Andrei Puica.

Potrivit acestuia, in judetul Vaslui se va constitui un grup de lucru, format din reprezentanti ai Politiei Judetene, Inspectoratului scolar Judetean (ISJ), Directiei de Sanatate Publica (DSP) si Institutului de Psihiatrie Iasi, care va avea ca sarcina prevenirea si inlaturarea consecintelor unor abuzuri sexuale. Rolul principal il va avea Politia, care va trebui sa anunte in timp real sesizarile primite, urmand ca acest grup de lucru sa actioneze imediat.

”In mai multe intalniri cu reprezentatii Inspectoratului scolar le-am sugerat sa incheie protocoale intre unitatile de invatamant, care nu au psiholog in unitate, ISJ si DSP, pentru a oferi consiliere psihologica tuturor elevilor care sunt victime ale diverselor infractiuni. Din pacate, acest lucru nu s-a intamplat. Chiar si in cazul elevei din Muntenii de Sus am cerut o clarificare cu privire la consilierea psihologica de care trebuia sa beneficieze in scoala, fiind in atributul unitatii de invatamant. Daca s-a oferit aceasta consiliere, in ce a constat, deocamdata nu stiu si inca astept un raspuns”, a afirmat prefectul Andrei Puica.

Totodata, prefectul Puica a avut o intalnire cu reprezentantii structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, responsabile cu ordinea si siguranta publica, in care li s-a trasat ca sarcina sa actioneze in teritoriu pentru a descuraja fenomenul ”pirateriei auto”, in conditiile in care eleva din Muntenii de Sus a fost luata la ocazie dintr-o statie de autobuz din apropierea scolii unde invata de catre unul dintre tinerii judecati acum pentru viol si dusa pe un camp din apropierea localitatii Valeni.

Sapte tineri cu varste cuprinse intre 18 si 27 de ani, din localitatea vasluiana Valeni, sunt judecati, sub control judiciar, dupa ce ar fi sechestrat si violat, timp de mai multe ore, in noiembrie 2014, o eleva de 18 ani, care ulterior a fost transportata la spital. Potrivit cercetarilor facute de anchetatori, adolescenta a fost abuzata sexual in doua randuri, in aceeasi seara, de catre cei sapte tineri.

     
Tag-uri: tanara, consiliere, iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Erickaller,  31.05.2017 02:07

wh0cd4215644 chewable viagra soft tabs Zithromax W/O Prescription

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii