ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
08-02-2016, ora 08:03

Tanara din Franta, voluntara pentru oamenii strazii din Iasi

Articol de Cristian Amariei
Impresionata de dramele oamenilor fara adapost din Iasi, o tanara de 21 de ani din Franta si-a amanat inscrierea la masteratul in Geografie si a venit in capitala Moldovei, unde s-a alaturat unei fundatii. De patru luni, tanara merge zilnic pe strazile din Iasi, sta de vorba cu persoanele fara adapost si le duce mancare si haine donate.

Marine Parrot s-a nascut in Franta si a studiat Geografia in Dijon. Tanara de 21 de ani a ajuns prima data la Iasi in 2014 cu o bursa Erasmus. In cele noua luni petrecute in capitala Moldovei a fost impresionata de numarul mare al oamenilor fara adapost. A vrut sa le afle povestile, iar pentru asta a invatat limba romana.

Tanara nu s-a oprit insa, aici. A amanat inscrierea la masterat si s-a intors in Romania unde, de patru luni, incearca sa le ofere sprijin oamenilor fara adapost. Spune ca decizia sa a fost greu inteleasa de familie.

„La inceput nu au inteles asa bine si erau putin ingrijorati. Ce fac? Dar dupa aia au venit in vizita de doua ori, deja. Le place Romania”, a declarat Marine Parrot.

De cand a revenit la Iasi, Marine s-a alaturat fundatiei Emmaus si este una dintre cele mai implicate voluntare.

„Se implica foarte bine in toate activitatile. Are ceva natural in partea ei sociala extraordinara”, a subliniat asistentul social in cadrul fundatiei Emmaus, Laurentiu Boitan.

Oamenii fara adapost au numai cuvinte de lauda pentru tanara.

„Foarte inteligenta, foarte prietenoasa, imi place de ea pentru ca e de gasca. Pentru noi e mai ceva ca o sora”, a declarat un beneficiar al ajutorului oferit de fundatia Emmaus.

Voluntarii fundatiei din Iasi impart in fiecare seara alimente oamenilor fara adapost.

Sursa: digi24.ro
     
Tag-uri: iasi, ajutor, voluntar, franta
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii