ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
30-01-2015, ora 10:47

Tanara condamnata definitiv de magistratii ieseni dupa ce, eleva fiind, si-a ucis copilul nou-nascut

Articol de Cristian Amariei
O tanara de 20 de ani, din localitatea vasluiana Bunesti-Averesti, a fost condamnata definitiv, joi, de Curtea de Apel Iasi, la doi ani de inchisoare cu executare, dupa ce, cand era eleva in clasa a XI-a, si-a ucis copilul nou-nascut, pe care l-a ascuns apoi intr-o punga in casa.

Curtea de Apel Iasi a condamnat-o definitiv la doi ani de inchisoare cu executare pe Roxana Madalina Diaconu pentru "uciderea nou-nascutului, savarsita de catre mama”, dupa ce a recunoscut ca si-a omorat pruncul la nastere, pe vremea cand era eleva in clasa a XI-a la un liceu din Husi.

Magistratii ieseni au decis "agravarea pedepsei” data initial de instanta de fond, respectiv Tribunalul Vaslui, care o condamnase pe tanara la doi ani de inchisoare cu suspendare si executarea de munca in folosul comunitatii timp de 60 de zile.

In fapt, Curtea de Apel Iasi a admis recursul formulat de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui la sentinta pronuntata de judecatorii vasluieni, la sfarsitul lunii octombrie 2014.

Procesul in care a fost judecata Roxana Madalina Diaconu a durat mai putin de sapte luni cu tot cu apel, in conditiile in care aceasta a mers pe acordul de recunoastere a faptei, procedura prevazuta de noul Cod Penal.

Cercetarile in acest caz au inceput in februarie 2013, pe cand Roxana Madalina Diaconu era eleva in clasa a XI-a la Colegiul "Dimitrie Cantemir" Husi, dupa ce a ajuns in stare grava la spital din cauza hemoragiei provocate o nastere.

Potrivit rechizitoriului procurorilor vasluieni, tanara, cu domiciliul in comuna Bunesti-Averesti, a nascut in toaleta locuintei din Husi unde statea in gazda si, dupa ce si-a strans pruncul de gat, l-a pus intr-o punga, iar apoi l-a ascuns dupa un fotoliu din locuinta. Trupul bebelusului a fost gasit acolo de catre politisti, la doua zile de la nastere, atunci cand tanara a ajuns la spitalul din localitate, cu stare generala de rau.

Cercetata in stare de libertate din februarie 2013, eleva si-a continuat studiile la liceu si, dupa absolvirea studiilor in vara anului trecut, a sustinut si examenul de bacalaureat, pe care l-a absolvit.

Sursa: mediafacx.ro
Foto: comisarul.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Erickaller,  30.05.2017 05:42

wh0cd2312500 triamterene clomid generic for benicar 20 mg

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii