ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
16-06-2015, ora 08:08

Tanar din Iasi mutilat pe viata de un tratament dermatologic

Articol de Cristian Amariei
Un tratament aparent banal la dermatolog l-a lasat pe un tanar din Iasi cu o infirmitate pe viata. Medicul i-a ars organul genital dupa ce a folosit o solutie pregatita la farmacie.

Dermatologul da vina pe farmacist care ar fi gresit concentratia si ar fi pus de o suta de ori mai mult decat limita admisa. Barbatul incearca de aproape trei ani sa isi faca dreptate in instanta, dar cercetarile treneaza pe masa procurorilor. Barbatul de 33 de ani a mers in 2011 la cabinetul unui medic dermato-venerolog din Iasi.

Doctorul i-a prescris o solutie care continea 0,1% nitrat de argint si l-a indrumat la o anumita farmacie unde a fost preparata. S-a intors la medic care i-a aplicat tratamentul.

„Am luat solutia, am mers din nou la medicul specialist. Am ajuns cu flaconul sigilat. Pe flacon nu scria nici concentratia, nici cantitatea, nimic. M-a intrebat de unde am luat flaconul cu solutia, i-am spus ca este de la farmacia de langa policlinica si a zis ca este ok si putem trece la a doua sedinta de instilatie”, a povestit barbatul. Barbatul s-a trezit in scurt timp cu arsuri grave ale organului genital, dar si ale aparatului urinar. A facut imediat plangere penala pentru vatamare corporala.

Anchetatorii sunt siguri: farmacista nu a respectat indicatiile medicului, dar incearca acum sa afle daca si doctorul este vinovat.

„A preparat o solutie de nitrat de argint cu concentratie mai mare decat cea prescrisa ulterior, fapt ce a dus arsuri persoanei vatamate”, a declarat Iulian Iftofi, procuror Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi. „Dosarul se afla inca in stadiul procesual de urmarire penala, existand riscuri sa se ajunga la prescriptia raspunderii penale pentru fapta”, a declarat Dragos Rotaru, avocat.

Imediat dupa incident, farmacista care a gresit solutia pe baza de nitrat de argint si-a dat demisia. Analizele au aratat ca medicamentul pe care il preparase avea o concentratie de o suta de ori mai mare decat era normal. Medicul care s-a pensionat in urma cu doar doua luni refuza sa comenteze situatia. „O substanta atat de concentrata poate sa duca la cauterizare, la necroza tesuturilor”, a explicat Corneliu Dobre, medic primar dermato-venerolog.

Barbatul a suferit pana acum mai multe interventii de reconstructie si spune ca a cheltuit mai bine de 20 de mii de euro pe tratamente, iar in urma procesului in instanta vrea sa recupereze macar acesti bani.

Sursa: digi24.ro
     
Tag-uri: iasi, tratament, mutilare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii