ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-08-2015, ora 11:50

Tanar din Iasi, arestat pentru incendierea caselor a doi barbati care i-ar fi ucis fratele prin tortura

Articol de Cristian Amariei
Un tanar de 25 de ani din localitatea Sinesti, judetul Iasi, a fost arestat preventiv, miercuri, fiind suspectat ca a incendiat casele a doi dintre barbatii care i-ar fi ucis fratele, prin tortura, in urma cu o luna, transmite Mediafax.

Bogdan Constantin Manole este suspectat ca, in urma cu doua nopti, a incendiat casele a doi barbati din Sinesti care, in luna iulie, i-ar fi ucis fratele, sectionandu-i o mana si un picior.

Cei doi barbati ale caror case au fost incendiate la un interval de o ora se afla in arest preventiv, pentru implicarea, alaturi de alte cinci persoane, in uciderea tanarului de 20 de ani din localitatea Sinesti.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Iasi, Silvia Bolohan, a declarat, miercuri, presei, ca la ambele incendii au fost trimise echipaje de pompieri de la ISU. La una dintre case a fost distruse acoperisul pe o suprafata de 80 de metri patrati, aproximativ 300 de kilograme de materiale textile si 40 de metri patrati de polistiren, iar la cealalta casa au ars 100 de metri de acoperis, patru ferestre termopan, mobilierul din patru camere, precum si cinci usi.

"Cauza probabila a incendiului, in ambele cazuri, a fost folosirea intentionata a unor surse de aprindere", a declarat Silvia Bolohan.

In cursul zilei de marti, Bogdan Constantin Manole a fost retinut de procurori, iar miercuri, judecatorii ieseni au emis pe numele sau mandat de arestare pentru 30 de zile.

Tanarul de 20 de ani, Catalin Manole, a fost gasit de cativa sateni din localitatea Sinesti, legat de un gard si avand taiate incheieturile de la o mana si de la un picior. Localnicii au sunat la numarul de urgenta 112, iar acolo s-a deplasat un echipaj al Ambulantei Iasi, tanarul fiind inca in viata, la momentul respectiv. El a murit insa pe drum catre un spital din Iasi.

Anchetatorii sustineau ca uciderea lui Catalin Manole a fost premeditata, victima si agresorii avand un conflict recent in Italia, dupa ce tanarul ar fi sustras de la membrii familiei Lupascu suma de 5.000 de euro.

Prim-procurorul Carmina Pascal afirma ca, dupa ce au revenit in Romania, membrii familiei Lupascu au inceput sa-i ceara banii inapoi lui Manole, insa acesta a refuzat.

In noaptea de 16 spre 17 iulie, in urma unei dispute verbale cu persoanele care ii cereau insistent sa le restituie banii, Catalin Manole a incercat sa fuga, insa a fost prins de catre membrii familiei Lupascu.

"Agresorii erau pregatiti. Aveau asupra lor o bardita si mai multe cutite. L-au legat mai intai cu sfoara, l-au lovit, apoi i-au taiat o mana si un picior", afirma prim-procurorul Carmina Pascal.

Ancheta este facuta de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi.
sapte persoane implicate in uciderea prin tortura a lui Catalin Manole se afla in arest preventiv, trei din acestea fiind prinse de politisti dupa ce au fost date in urmarire generala, intrucat disparusera de acasa.

Printre cele sapte persoane arestate se numara un tata si doi dintre fiii acestuia.

Procurorii sustin ca ancheta s-a derulat cu dificultate, intrucat niciuna dintre persoanele care au participat la uciderea tanarului nu si-a recunoscut faptele.
     
Tag-uri: iasi, arest, incendiere
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii