ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-10-2013, ora 08:04

Tabara stiintifica de prelucrare a limbajului natural, la Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

In perioada 13-19 octombrie 2013, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iasi - prin Facultatea de Informatica, Academia Romana - prin Institutul de Cercetari in Inteligenta Artificiala Bucuresti si Institutul de Informatica Teoretica Iasi organizeaza Tabara Stiintifica in domeniul prelucrarii limbajelor naturale (EUROLAN-2013), un proiect finantat de Ministerul Tineretului si Sportului impreuna cu Asociatia P2P EVO, care se va desfasura la Centrul National de Studii “Mihai Eminescu”, Ipotesti, jud. Botosani.

Tabara stiintifica in domeniul Prelucrarii Limbajelor Natural EUROLAN, ajunsa la a XI-a editie, devine un bun prilej de a reuni pentru o saptamana masteranzi, doctoranzi si tineri cercetatori, alaturi de reputati profesori si cercetatori lucrand pe probleme de lingvistica si lingvistica computationala. O seama de personalitati stiintifice romanesti vor impartasi participantilor din experienta lor, invitandu-i totodata la interactiuni cu caracter de laborator.

In program sunt incluse tutoriale, laboratoare, demonstratii care vizeaza subiecte ca: lexicografie clasica si computationala; parsarea de dictionare: DA - Dictionarul Academiei (anii: 1913-1947), DLR - Dictionarul Academiei (anii 1956-2010), DEX etc.; eDTLR - Dictionarul Tezaur al Limbii Romane in format electronic; analiza si validarea, la nivel de structura, a articolelor eDTLR; CLRE - neologisme; influente germane asupra lexicului romanesc; analiza prozodica a limbii romane vorbite.

Foto: turistik.ro

     
Tag-uri: tabara, UAIC, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii