ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
21-06-2012, ora 04:16

Tabara de creatie populara „Micii mesteri din Copou”

Articol de Madalina Irimia

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi participa in calitate de partener la cea de-a V-a editie a Taberei de creatie populara „Micii mesteri din Copou”, ce va avea loc in perioada 2 – 8 iulie, in Parcul Expozitiei Iasi (langa Gradina Botanica).

Evenimentul este organizat de Asociatia „ART – Mestesugurile Prutului” in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi, Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal „Moldova” Iasi, Fundatia pentru Cercetare Stiintifica – Institutul Roman de Inventica Iasi, Asociatia Mesterilor Populari din Moldova (AMPM), Centrul de Informare Turistica Iasi, Asociatia Dialog pentru Dezvoltare (ADD) si Asociatia A.R.T.A. Iasi.

Programul taberei se adreseaza unui numar de 80 de elevi cu varste cuprinse intre 10 si 17 ani, ce vor fi instruiti in urmatoarele mestesuguri traditionale: olarit, confectionarea mastilor populare traditionale, incondeierea oualor, impletituri din sfoara prin tehnica nodurilor, pictura – miniaturi de manuscris in stil medieval romanesc, confectionare de podoabe traditionale din margele, tesut pe gherghef, pielarit.

Instruirea se va face de catre renumiti mesteri populari, remarcati in cadrul targurilor si expozitiilor organizate de Muzeul Etnografic al Moldovei.

Programul taberei este zilnic, de la ora 9.00 la 14.00, cu o pauza de 1 ora la mijlocul intervalului.

Inscrierile se fac in perioada 15 – 30 iunie (in limita locurilor disponibile), in incinta Palatului Culturii ( holul de intrare), intre orele 10.00 - 16.00. Taxa de inscriere este de 60 de lei.

Foto: traditionalromanesc.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii