A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713989072.2285.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

TUIASI la Festivalul International al Educatiei 2014. Din program: conferinte, expozitii si Marsul Absolventilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
20-06-2014, ora 10:39

TUIASI la Festivalul International al Educatiei 2014. Din program: conferinte, expozitii si Marsul Absolventilor

Articol de Cristian Amariei

Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi participa si in acest an la Festivalul International al Educatiei (FIE 2014) care va avea loc in perioada 20 – 29 iunie. Printre activitatile la care va lua parte se numara urmatoarele:

- Premierea grupului cu realizari deosebite in cercetarea stiintifica si inovare – pentru proiectul ZUPEREYE

Se acorda in cadrul Galei FIE, care va avea loc pe 20 iunie, de la ora 18.00, la Teatrul National „Vasile Alecsandri” din Iasi echipei formate din studentii Ionut Cenac, Adrian Bulat si Emil Condrea, studenti in anul al III-lea la Facultatea de Automatica si Calculatoare, coordonati de profesorul Robert Lupu. Acestia au creat un sistem prin care pacientii paralizati pot sa comunice cu cei din jur, controlind cursorul unui mouse cu ajutorul ochilor.

Sistemul creat foloseste o pereche de ochelari video care proiecteaza pe fiecare lentila, de la o distanta de trei metri, ecranul laptopului la care sint conectati, si o camera web directionata catre unul dintre ochi, care urmareste miscarile acestuia si le transpune, cu ajutorul unui algoritm, in miscarile cursorului pe ecran.

- Conferinta motivationala intitulata „CREATIVITATE – UNIVERSITATE – ORAS” sustinuta de prof. univ. dr. Eugen Seghedin, prorector responsabil cu activitatea didactica la TUIASI. Va avea loc vineri, 27 iunie, de la ora 16.00, in Aula Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi.

- Expozitia „Stiinta si Arta” organizata de TUIASI in parteneriat cu Universitatea de Arte „George Enescu” (UAGE), Asociatia Absolventilor UAGE Iasi si Primaria Municipiului Iasi. Se va desfasura in Sala Pasilor Pierduti, in perioada 20 – 29 iunie 2014.

Vernisajul expozitiei va avea loc pe 27 iunie 2014, la ora 18.00 si va fi sustinut de catre criticul de arta prof. univ. dr. Petru BEJAN. In cadrul vernisajului va fi prezentat un scurt recital de poezie si muzica de camera, sustinut de absolventii UAGE.

- Marsul Absolventilor

Simbata, 21 iunie, la ora 17.00, studentii si profesorii TUIASI se vor reuni in fata Facultatii de Chimie si Protectia Mediului pentru a porni, in mars, spre centrul orasului. Pe pietonalul Stefan cel Mare ii vor intilni pe reprezentantii celorlalte universitati din Iasi. Ei vor fi felicitati de rectorii institutiilor de invatamint superior si de autoritatile locale, urmind sa asiste si la un concert sustinut de formatia Jethro Tull pe scena FIE Palat.

     
Tag-uri: mars, absolventi, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  21.06.2017 19:21

wh0cd580302 cialis generic Buy Toradol buy wellbutrin

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii