A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715311529.2944.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Swimathon Iasi: Pe ultima suta de metri
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-07-2012, ora 13:30

Swimathon Iasi: Pe ultima suta de metri

Articol de Madalina Irimia

Swimathon Iasi este o competitie de inot organizata in vederea mobilizarii de fonduri din comunitate. 12 proiecte ale ONG-urilor iesene s-au inscris in concurs si atrag de partea lor cat mai multi inotatori pentru a actiona ca ambasadori ai cauzelor acestora. Fiecare dintre noi ii poate incuraja oferind o suma pentru lungimile de bazin inotate pe 6 iulie la strand de echipa favorita.

Fondul de revitalizare urbana Turnul Nostru” isi propune sa redea utilitatea si atractivitatea unor spatii publice „abandonate” din oras prin amenajari creative initiate de membrii comunitatii. Cu titlu de exemplu, prin Fondul de revitalizare urbana Turnul Nostru, Fundatia Comunitara Iasi sustine initiative de amenajare sau modernizare de spatii verzi, spatii de joaca, terenuri de sport sau proiecte de arta urbana. Fondul este constituit prin participarea donatorilor persoane publice sau companii si finanteaza proiecte cu o valoare medie de 4000 RON”,a declarat Ciprian Paius, director executiv al Fundatiei Comunitare Iasi.

Mamele care ajung in centrele maternale provin, de obicei, din familii defavorizate, lipsite de posibilitati materiale si de acces la educatie. Atelierul Parintilor mobilizeaza comunitatea pentru a strange fonduri necesare sustinerii unor cursuri de calificare pentru mamele din Centrele Maternale si pentru sprijinirea acestora in vederea gasirii unui loc de munca”, a declarat Anca Ursu din partea Atelierului Parintilor Iasi, grup ce a propus proiectul Calificare si educatie pentru mamicile din centrul maternal Iasi

La nivel mondial exista oficial 40 de milioane de persoane care traiesc cu HIV,iar studiile arata ca la fiecare persoana nou diagnosticata mai exista 5 persoane purtatoare, care nu stiu acest lucru. Proiectul nostru isi propune reamenajarea si promovarea Centrului de Testare si Consiliere HIV GRATUITA in vederea oferirii de servicii pentru promovarea si sprijinirea a unei vieti sanatoase si responsabile” , declara Beatrice Manea, director executiv al Asociatiei Romane Anti-SIDA filiala Iasi.

Stefanut are 26 de ani si in 2011 a fost diagnosticat cu leucemie. Reusise sa invinga aceasta boala agresiva prin proceduri istovitoare de chimoterapie realizate anul trecut, insa in momentul de fata boala a recidivat. Pentru a fi pe deplin sanatos si pentru a sterge urmele bolii, Stefanut are nevoie sa realizeze un transplant de maduva. Colegii lui vor sa mobilizeze 20 000 de euro pentru a acoperi cheltuielile de deplasare si tratamentul in Israel pentru o operatie de transplant de maduva”, Bogdan Galatanu, unul din „Colegii lui Stefanut”.

Scopul proiectului nostru, conceput de un grup de Alumni AISEC Iasi este sustinerea tinerilor care aloca timp si efort pentru a se dezvolta si a derula proiecte de impact in Iasi. Cei mai implicati membri AIESEC Iasi vor fi rasplatiti cu premii de excelenta constand in burse pentru a participa la programe de pregatire de la nivel national sau international (seminarii, conferinte, programe de internship) sau pentru achizitia de materiale educative (carti, Kindle etc)”, ne-a declarat Iulia Boia, din partea Alumni AIESEC Iasi.

Youth Bank este un program anual administrat de catre un grup de adolescenti, selectati si instruiti in acest scop, ce urmareste constituirea, promovarea si administrarea transparenta a unui fond special destinat proiectelor propuse si implementate de catre liceeni. 22 de tineri au fost implicati in procesul de formare si au gestionat ulterior programul; valoarea totala a proiectelor finantare in anul 2011-2012 a fost de 18.711 RON din care Fundatia Comunitara Iasi a oferit 14.256 RON pentru 8 proiecte ale liceenilor din cele 20 primite spre jurizare; etapa de implementare a implicat 50 de elevi din 4 licee diferite si a atins 9000 de beneficiari directi si indirecti” a declarat Mihai Ursache, coordonator local YouthBank in cadrul Fundatiei Comunitare Iasi.

Daca va plac proiectele inscrise, le puteti sprijini intrand pe www.swimathon.fundatiacomunitaraiasi.ro pana pe 6 iulie si oferind o suma pentru implementarea lor. Fundatia Comunitara Iasi, organizatorul Swimathon va asigura monitorizarea si transparenta procesului de implementare a cauzelor prezentate mai sus. Pentru mai multe informatii ne puteti contacta pe office@fundatiacomunitaraiasi.ro sau la 0232206603.

Foto: badorgood.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
BillyCam,  02.06.2017 22:02

wh0cd7661529 clindamycin cleocin minoxidil finasteride effexor 75 mg albendazole

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii