ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
01-06-2012, ora 16:25

Sute de copii in vizita la Politia de Frontiera

Articol de Madalina Irimia

Elevi si copii de gradinita au vizitat vineri 1 Iunie, Ziua Internationala a Copilului, sediile structurilor Politiei de Frontiera. Copiii au vazut cum se pregatesc politistii de frontiera pentru misiunile pe care le executa zilnic.

ineri, incepand cu ora 12.00, copiii din Botosani si de la Centrul de zi pentru prevenirea esecului scolar pentru copiii aflati in dificultate au petrecut, o parte din Ziua Internationala a Copilului, la sediul Politiei de Frontiera Botosani. Atractia zilei a fost demonstratia facuta de cainele Lof, un ciobanesc german, cotat ca unul dintre cei mai valorosi caini de urma din tara. De altfel, acest caine a fost apreciat si in misiunile internationale la care a participat.

Echipamentele politistilor de frontiera, autovehiculele din dotare, autospeciala cu termoviziune, aparatele de vedere, dar si politistii de frontiera care au prezentat echipamentele de lupta au constituit tot atatea puncte de atractie pentru copii.

Si micutii din zona Stanca, Romanesti, Darabani, Dorohoi si Radauti Prut au fost in atentia politistilor de frontiera. Fiecare dintre cele cinci sectoare ale politiei de frontiera si-a deschis portile pentru copii. Daca pana acum Ziua Portilor Deschise era organizata de 1 Iunie doar la sediul Politiei de Frontiera din Botosani, in acest an a fost si randul copiilor din zona de frontiera sa viziteze sediile sectoarelor PF si sa afle amanunte despre meseria de politist.

Cei mici au fost incantati ca au vazut echipamentele politistilor de frontiera, autovehiculele din dotare si mai ales ca au facut si fotografii in masinile politiei.

De asemenea, copiii au avut ocazia sa vada cum functioneaza autospeciala cu termoviziune, aparatele de vedere, dar au avut parte si de o scurta demonstratie a politistilor de frontiera care au prezentat echipamentele de lupta.

Copiii au primit din partea Sindicatului Politistilor de Frontiera Botosani baloane, dulciuri si bauturi racoritoare.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii