ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
06-09-2013, ora 09:01

Studentii straini invata romana la UAIC Iasi

Articol de Madalina Irimia

Aproximativ 60 de studenti straini au inceput cursuri de limba romana la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”. Pana la sfarsitul lunii septembrie, catedra de limba romana pentru studenti straini organizeaza doua tipuri de cursuri:

-cursuri intensive de limba pentru studentii Erasmus (EILC) – la acestea participa 28 de studenti LLP-Erasmus,din Austria, Germania, Spania, Franta, Italia, Portugalia si Turcia. Dupa luna septembrie, cursantii vor studia ca studenti Erasmus la alte universitati din tara si din Iasi, iar o parte dintre ei vor ramane la UAIC

-cursuri de limba romana pentru studentii Erasmus Mundus, la care participa 30 de studenti din Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Ucraina si Israel. Acestia sunt bursieri ai programelor Erasmus Mundus IANUS si EDEN, doua proiecte cu finantare europeana coordonate de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, care promoveaza cooperarea intre institutii de invatamant superior din tari UE si non-UE.

Cursurile de limba romana pentru viitorii studenti Erasmus se organizeaza in fiecare an. In plus, in 2013, studentii care au absolvit nivelul de “incepator” vor putea continua cursurile cu nivelul “intermediar” in lunile octombrie, noiembrie si decembrie.

     
Tag-uri: studenti, UAIC, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii