ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
18-11-2015, ora 08:12

Studentii de la Universitatea ”Al. I. Cuza” din Iasi, consiliati gratuit de psihologi

Articol de Cristian Amariei
Studentii din Iasi au la dispozitie, din aceasta saptamana, o linie telefonica pentru consiliere psihologica gratuita. Este prima de acest fel implementata de o universitate din tara.

Profesorii de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza vor sa vina astfel in sprijinul celor care, aflati departe de familie, au probleme de adaptate, atat la viata de camin cat si la cursuri. Tinerii pot suna la numarul de telefon care le-afost pus la dispozitie la orice ora si se pot programa la o intalnire cu un psiholog.

Numarul de telefon poate fi apelat de catre studenti la orice ora din zi si din noapte. Tinerii le pot cere ajutorul psihologilor pentru orice problema. Mihaela, de exemplu, este studenta in anul al doilea la Facultatea de Geografie si nu a reusit inca sa se adapteze la viata de camin.

„M-am mutat intr-un camin de 5 persoane, normal, dar sunt 3 camere supracazate cu 8 persoane si am nimerit fix intr-o camera de aceea si...e cam greu la inceput, dar sper sa ma adaptez,” spune studenta.

Alina Sopu, psiholog voluntar: „de cele mai multe ori studentii, mai ales cei care nu sunt din Iasi, care vin din provincie, au probleme in a-si cauta relatii, in a stabili contacte sociale noi.”

Iar tinerii care au nevoie de consiliere se pot programa la o sedinta la un psiholog cu un simplu apel telefonic.

„Eu chiar as merge. As apela pentru probleme sentimentale.”

„Este o idee foarte buna, multi oameni au nevoie de asta si te ajuta sa te dezvolti si sa te mai descarci,” spun studentii.

Diana Chihaia, sef al Departamentului Servicii pentru Studenti si Absolventi UAIC: daca suna telefonul, preiau apelul, intreb cu cine vorbesc, care este problema studentului respectiv. Daca pot sa fac o evaluare imediata preiau toata situatia in cateva minute.”

La linia telefonica de consultanta psihologica pot suna atat studentii care au probleme personale, cat si cei care nu reusesc sa se adapteze la modul de predare din universitati.

Sunt studenti, de exemplu, care nu isi pot gestiona doar starile emotionale, ci sunt studenti care pot avea dificultati serioase de invatare,” explica prof. dr. Carmen Cretu, prorector UAIC Iasi.

In proiect s-au implicat pana acum , in mod voluntar, trei psihologi. Ei vor face sedinte individuale cu studentii, sau de grup, in functie de nevoile celor care le cer sprijinul. Tinerii vor putea beneficia gratuit de oricate sedinte de terapie au nevoie.

Sursa: digi24.ro
     
Tag-uri: uaic, psiholog, studenti
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii