ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
12-03-2012, ora 14:26

Studentii Univ. "Al. I. Cuza" din Iasi au fost medaliati la o competitie internationala de Matematica

Articol de Madalina Irimia

Studentii Universitatii ,,Alexandru Ioan Cuza” au obtinut doua medalii de aur, doua de argint si patru de bronz la cea de-a VI-a editie a Olimpiadei de Matematica pentru Studentii din Europa de Sud-Est (South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students -SEEMOUS 2012).

Echipa studentilor de la Facultatea de Matematica a fost reprezentata de Marius Tiba si Dan Fodor, care au fost medaliati cu aur, Iulia Catalina Plesca si Sabina Craus – medaliate cu argint, iar Eduard Curca, student la Facultatea de Fizica, a obtinut medalie de bronz.

Echipa studentilor de la Facultatea de Informatica (formata din Stefan Mihaila, Bogdan Cazacu si Lavinia Gherasim) a obtinut 3 medalii de bronz.

Editia din acest an a concursului de matematica SEEMOUS a avut loc in Bulgaria, in perioada 6-11 martie 2012.

SEEMOUS a oferit ocazia studentilor din Bulgaria, Grecia, Ucraina, Turcia si Romania, pasionati de matematica, sa faca schimb de idei, sa rezolve probleme provocatoare si sa cunoasca noi prieteni cu interese si preocupari comune.

Competitia isi propune sa fie o platforma pentru crearea oportunitatilor de schimb de informatii si pentru dezvoltarea de parteneriate si retele intre institutiile participante.

Sursa foto:Cotidianul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii