A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716106919.0874.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Stresul din sesiune face victime la Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
23-05-2012, ora 11:32

Stresul din sesiune face victime la Iasi

Articol de Madalina Irimia

Un student de 22 de ani a ajuns la urgente dupa suprasolicitarea din sesiune. A fost evaluat rapid clinic, imagistic si biologic, a beneficiat de tratament de urgenta iar cand starea clinica s-a ameliorat a solicita externarea pentru a continua sa invete.

Noptile nedormite, excesul de cafea, fumatul fara limite asociate stresului de sesiune aduc la urgente din ce in ce mai multi studenti si mai ales studente. Gastritele, ulcerele in criza, tetaniile manifesta precum si tulburarile de ritm cardiace sunt printre principale afectiuni ce aduc studentii la spital. Nu sunt de neglijat episoadele de anxietate paroxistica manifestate ca insuficiente respiratorii acute, sindroame veriginoase sau cefalee rebela, palpitatii. Stresul de sesiune poate precipita evolutia sindroamelor depresiva iar multe din tentativele de suicid in mediu academic survin in aceasta perioada a anului. Recomandam tuturor studentilor aflati in sesiune respectarea unui echilibru intre munca si repaus,evitarea excesului decafea,alcool sau energizante si un regim alimentar echilibrat. Chiar si simptomele aparent minore pot ascunde afectiuni importante. Sindroamele depresive impun asistenta psihologica sau psihiatrica. De aceea un control medical se impune in astfel de situatii”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii