ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
17-01-2012, ora 15:14

Stresul din sesiune face victime la Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

O studenta de 19 ani a ajuns la UPU de la Centrul de Trauma si Toxicologie ,,Sfantul Ioan" dupa ce a lesinat in statia de tramvai din Tudor.

Pacienta a fost evaluata rapid clinic,imagistic si biologic, a beneficiat de tratament de urgenta iar cand starea clinica s-a ameliorat a solicita externarea pentru a continua sa invete.Noptile nedormite,excesul de cafea,fumatul fara limite asociate stresului de sesiune aduc la urgente din ce in ce mai multi studenti si mai ales studente. Gastritele ,ulcerele in criza,tetaniile manifesta precum si tulburarile de ritm cardiace sunt printre principale afectiuni ce aduc studentii la spital.

Nu sunt de neglijat episoadele de anxietate paroxistica manifestate ca insuficiente respiratorii acute, sindroame veriginoase sau cefalee rebela,palpitatii. Stresul de sesiune poate precipita evolutia sindroamelor depresiva iar multe din tentativele de suicid in mediu academic survin in aceasta perioada a anului”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru.

Medicii le recomanda tuturor studentilor aflati in sesiune sa respecte un echilibru intre munca si repaus, sa evite excesul de cafea, alcool sau energizante si un regim alimentar echilibrat. Sindroamele depresive impun asistenta psihologica sau psihiatrica. De aceea un control medical se impune in astfel de situatii .

     
Tag-uri: UPU, tratament
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii