ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
19-04-2012, ora 13:33

Spune-mi ce mananci ca sa iti spun cum arati

Articol de Madalina Irimia

Fiindca frumusetea adevarata vine din interior si se reflecta la exterior, este foarte important cum ai grija de organismul tau si, in primul rand, cu ce il hranesti. Atunci cand ne supraveghem alimentatia si ne hranim sanatos, acest lucru se reflecta in felul cum aratam.

Primele schimbari pozitive vor aparea imediat, iar diferentele cele mai mari se vor observa in cazul unghiilor, care vor deveni mult mai puternice si nu se vor mai exfolia; parul va fi mai stralucitor si mai puternic; pielea va fi luminoasa, mai curata, fara cosuri; nu te vei mai simti balonata, iar energia ta va creste considerabil.

1. Legumele crude

Legumele crude, negatite, reprezinta unul dintre cele mai puternice secrete de frumusete si ajuta organismul la digestie, detoxifiere si regenerare. In plus, cruditatile au numeroase enzime, proteine si vitamine benefice pentru buna functionare a organismului. Gatite, legumele isi pierd aceste proprietati.

Sfat: daca ai cearcane sau pungi sub ochi, cel mai probabil le-ai capatat datorita consumului excesiv de potasiu in mancare. Poti regla problema prin consumul de telina.

2. Consuma fructul Acai

In ultima vreme, s-a tot auzit despre acest fruct miraculos, care pana de curand era aproape necunoscut. Este bogat in nutrienti si antioxidanti si are o multime de vitamine. De exemplu: vitamina C, vitamina B1, fier, carbohidrati, lipide, acizi grasi omega 6 si omega 9. Acest fruct nu doar ca este un puternic aliat in orice dieta sau tratament anti-imbatranire, ci ajuta si la regenerarea si hidratarea celulelor si la o mai buna functionare a inimii.

3.Ceaiuri pentru detoxifiere

Corpul nostru este in permanenta expus la toxine, care dauneaza ficatului. Una dintre cele mai usoare si delicioase forme de a te mentine sanatos este sa bei ceai detoxifiant de doua - trei ori pe saptamana.

4. Consuma cat mai multa ceapa

Chiar daca de multe ori este neplacut, cu totii ar trebui sa consumam cat mai multa ceapa. Ceapa contine o cantitate mare de sulf, benefic pentru piele si ficat, dar si pentru regenerarea colagenului natural. Ceapa contine si vitamina E, ce ajuta la diminuarea sensibilitatii capilare.

5. Mananca smochine

Smochinele purifica sangele si transporta nutrientii catre celule. Deoarece ajuta la purificarea sangelui, smochinele ajuta si la frumusetea pielii tale.

6. Masline si ulei de masline

Iata o comoara pentru alimentatia sanatoasa. Maslinele sunt cele mai bogate in minerale si calciu si contin mult magneziu, aminoacizi si omega acizi grasi benefici. Uleiul de masline este un excelent antioxidant si ajuta la catifelarea pielii.

7. Seminte crude de dovleac

Semintele de dovleac sunt bogate in nutrienti care ajuta la frumusetea pielii, dar si vitaminele B, minerale, acizi grasi esentiali si zinc. De asemenea, semintele de dovleac sunt o excelenta sursa de aminoacizi.

Pentru a fi intr-o forma excelenta atat in interior, cat si in exterior, nu trebuie sa tii o dieta stricta, care mai mult ti-ar putea dauna organismului. Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi mici sfaturi de ingrijire si sa te bucuri de bogatiile naturii.

Sursa: acasatv.ro

Foto: feminis.ro

     
Tag-uri: legume, mancare, frumusete
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii