ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-09-2014, ora 09:03

Spune STOP furturilor de biciclete!

Articol de Ana-Maria Onofrei
In ultimul weekend de vara, in municipiul Iasi, au fost sustrase 4 biciclete, asigurate cu antifurt metalic, pe casa scarii. Valoarea celor 4 biciclete este de aproximativ 4000 lei.

Multi cetateni, proprietari de biciclete sau nu, au o parere gresita despre locul de unde sunt sustrase bicicletele, crezand ca hotii actioneaza cu predilectie in spatii publice/stradale. Realitatea difera, statisticile de la nivelul judetului Iasi aratand ca majoritatea furturilor sunt comise in scari de bloc, uscatoare si boxe.

Ce trebuie sa stiiI pentru a preveni furturile de biciclete:

- Alege un sistem antifurt cu protectie sporita : mare parte a furturilor de biciclete sunt comise prin taierea cu un cleste a lantului de prindere . Pe piata sunt sisteme antifurt care au o rezistenta mare si nu pot fi rupte/taiate cu usurinta. in acest fel actiunea potentialilor infractori este ingreunata si sunt descurajati de zgomotul pe care il produc atunci cand incearca sa fure o bicicleta. Chiar daca aceste sisteme sunt mai scumpe, te pot scapa de necazuri pe viitor si iti tin departe hotii de bicicleta ta;
Pe strada, parcheaza bicicleta intr-un loc circulat, frecventat de oameni . Hotii evita sa actioneze in astfel de situatii.

Manifestati atentie atunci cand observati in scara blocului persoane necunoscute. Retineti semnalmentele si daca aveti suspiciuni intemeiate cu privire la prezenta acestora sesizati imediat politia.

- Chiar daca stai la casa si ai curte, bicicleta nu trebuie lasata la vedere si in apropierea portii de acces. Nu ii subestima pe infractori!

In cazul unui furt, mergi imediat la politie si prezinta elementele de identificare ale bicicletei. in acest fel faci mai rapida identificarea bicicletei sau a componentelor sale.

Foto: ecomagazin.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii