ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
02-04-2015, ora 08:38

Sprijin pentru copiii cu autism. Peste 200 de oameni au participat la un mars pe strazile Iasului

Articol de Cristian Amariei
Miting de solidaritate cu persoanele care sufera de autism. 200 de oameni au iesit in strada, miercuri, la Iasi si au manifestat impotriva discriminarii celor diagnosticati cu aceasta afectiune.

Peste 200 de oameni s-au mobilizat la Iasi in sprijinul copiilor cu autism si au pledat pentru sansa lor la o viata normala.

"Cred ca trebuie sa ii sustinem pe copii cu autism, cat si pe adulti, pentru ca ar trebui sa ii integram mai bine in societate pentru ca si ei sunt egali cu noi."

"Mesajul este, in primul rand, de apropiere, de intelegere, de solidaritate."

"Dincolo de a-i accepta pe acesti copii, trebuie sa facem ceva mai mult pentru ei pentru ca intr-adevar sa aiba o viata buna in ceea ce inseamna integrarea lor in scoala," au spus cei care au participat la eveniment.

Marsul diversitatii s-a incheiat la Sala Polivalenta, unde copiii cu autism au participat la un meci de fotbal organizat special pentru ei. Parteneri in competitie le-au fost oameni de afaceri si reprezentanti ai administratiei locale.

"Ca de fiecare data zicem ca trebuie sa sprijinim si noi, sa fim solidari cu tot ceea ce inseamna persoane care au nevoie de noi. Asa cum am spus, sportul inseamna solidaritate, sportul inseamna sperante si, credem noi, o astfel de actiune poate sa vina mai aproape de cei care pot fi integrati pentru ca, inainte de toate, ei sunt niste copii absolut normali," a spus Mihai Chirica, viceprimarul Iasiului.

Carmen Gherca, director ANCAAR Iasi: "Aceste activitati de astazi au loc in cadrul campaniei Arata ca iti pasa, ajunsa la cea de-a sasea editie, o campanie prin care noi marcam in fiecare an ziua de 2 aprilie, care este Ziua Internationala de Constientizare a Autismului."

Evenimentele vor continua si joi cu aprinderea unei lumini albastre in fata Primariei si cu o demonstratie de zumba.

Sursa: digi24.ro
     
Tag-uri: iasi, mars, autism
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
DorothyAnick,  03.03.2017 14:08

wh0cd864586 Propecia Online

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii