ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
25-07-2015, ora 10:26

Splai Stang Bahlui va fi renovat pana la sfarsitul anului

Articol de Madalina Irimia
Proiectul reabilitarii Splaiului Stang al Bahluiului a fost adjudecat de catre firmele Victor Construct Botosani si Eky Sam Targu Frumos, acestea avand cea mai buna oferta financiara, de 18,2 milioane de lei. Cele doua firme vor efectua lucrarile de reparatii ale carosabilului aferent Splai Bahlui mal stang incepand din aceasta vara, termenul de finalizare fiind plasat in decembrie 2015.

Lucrarile constau in reabilitarea a cinci tronsoane de carosabil pe o lungime totala de 5,6 km, pe portiunea podul Sf. Ioan – bulevardul Metalurgiei – bulevardul Tudor Vladimirescu – Podu Ros – Podul de Piatra si o parte din bulevardul Mangeron.

Proiectul prevede amplasarea a 58 de banci si a 220 cosuri de gunoi, precum si reabilitarea trotuarelor. De asemenea, cablurile suspendate pe stalpi vor fi introduse intr-un canivou subteran pe o lungime de 10,2 km. “Daca nu sunt contestatii, pe data de 27 iulie putem semna contractul si vom emite ordinul de incepere a lucrarilor”, a declarat viceprimarul cu atributii de primar Mihai Chirica.

In ceea ce priveste reabilitarea Splaiului Bahlui mal drept, proiectul se afla in faza de licitatie. Cu o valoare estimata la 44 de milioane de lei, proiectul presupune reabilitarea si modernizarea a circa 6,2 kilometri de strazi, amenajarea a 213 locuri de parcare, plantarea a 446 de arbori, montarea a 248 de cosuri de gunoi si amplasarea a 13 banci.
     
Tag-uri: splai, bahlui, iasi, lucrari
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii