A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713510066.8946.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Spectacol de tango in aer liber la Iasi. Invitati de onoare sunt ASR Printul Paul al Romaniei si ASR Printesa Lia a Romaniei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

CULTURA
09-09-2014, ora 10:27

Spectacol de tango in aer liber la Iasi. Invitati de onoare sunt ASR Printul Paul al Romaniei si ASR Printesa Lia a Romaniei

Articol de Madalina Irimia

Centrul Cultural International din Iasi si Agence de Developpement des Echanges Europeens din Paris organizeaza vineri, 12 septembrie, la evenimentul „Tango pentru Palatul Culturii”, la care invitati de onoare sunt ASR Printul Paul al Romaniei si ASR Printesa Lia a Romaniei.

Evenimentul va fi marcat de doua momente importante: lansarea cartii ”Un Omagiu Regal pentru Romania Adus de Stra-Nepotul MS Regele Ferdinand A.S.R. Printul Paul al Romaniei” ce va avea loc pe data de 12 septembrie, la ora 11.00, la Hotel International, situat pe strada Palat 5A, Iasi si, de la ora 17.00, un spectacol de tango in aer liber, „Tango pentru Palatul Culturii”, pe scena amplasata pe patinoarul Palas, in cadrul Festivalului International al Muzicii Mecanice de la Iasi.

Momentele exceptionale de tango, in prezenta ASR Printul Paul al Romaniei si ASR Printesa Lia a Romaniei, vor fi sustinute de reprezentantii scolilor de tango din Iasi – Atelierul de Tango si Tango Feliz. Reprezentantii scolilor de tango din Iasi vor sustine un moment artistic special la care publicul este asteptat sa participe si sa se implice in semn de solidaritate cu organizatorii.

La lansarea de carte, la care reprezentantii presei au posibilitatea filmarii/realizarii de fotografii si interviuri, A.S.R. Printul Paul va trece in revista cele mai importante fotografii si documente incluse in volumul mai sus mentionat, o carte-document, rodul unei munci de cinci ani, bazata pe o colectie impresionanta de fotografii, documente si obiecte ale Casei Regale a Romaniei si ale altor Case Regale Europene, mostenite si primite de A.S.R. Printul Paul. Prezentarea va fi presarata cu amintiri si intamplari din copilaria si adolescenta printului, perioada in care acesta a avut in jurul sau figuri importante ale istoriei moderne a Romaniei, membrii Casei Regale.

Cartea cuprinde 326 de pagini color, peste 600 de poze alb-negru si color din arhiva personala a Reginei Maria, a lui Carol al II-lea, a Principelui Nicolae, a Printului Carol Mircea si a Printului Paul, numeroase documente si scrisori originale, unele publicate in premiera, si poze ale unor obiecte personale ale Regelui Carol al II-lea si ale Principelui Nicolae. Intreaga colectie de poze, documente, scrisori si obiecte din aceasta carte fac parte in prezent din colectia privata a A.S.R. Printul Paul al Romaniei.

Centrul Cultural International din Iasi este o organizatie non-guvernamenatala creata din dorinta de a promova si sustine valorile autentice ale Romaniei si de a oferi un context de comunicare si schimb intercultural prin intermediul artelor.

ADEE Paris isi propune dezvoltarea schimburilor culturale intre statele europene si promovarea Romaniei in exterior.

Foto: telegraph.co.uk

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii