A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713985812.2515.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Specialistii in constructii, la mare cautare in Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-06-2015, ora 13:04

Specialistii in constructii, la mare cautare in Iasi

Articol de Cristian Amariei
Paradox pe piata muncii din Iasi - firmele specializate in constructii ofera sute de locuri de munca, dar nu reusesc sa gaseasca angajati. Constructorii cauta cu disperare muncitori calificati si ofera salarii care pot ajunge si pana la 4.000 de lei. Deficitul de forta de munca loveste afacerile companiilor, care se grabesc sa inchida santierele deschise in cadrul unor proiecte europene, ca sa nu piarda finantarea.

950 de locuri de munca le-au fost prezentate iesenilor, la un targ de job-uri destinat exclusiv sectorului de constructii. Una dintre firmele care a scos la bataie cele mai multe posturi este din Galati. Conducerea companiei a angajat un expert in recrutare si si-a trimis si inspectorul de la resurse umane la Iasi, ca sa angajeze peste 40 de specialisti. Iar asta pentru ca nu a reusit sa gaseasca muncitori in niciun alt oras.

"Ei au castigat un segment de autostrada la Targu Mures, in cadrul unui consortiu de firme romanesti si urmaresc angajarea de la manager de proiect si pana la sudori, dulgheri, zidari," a spus Claudiu Catana, expert in recrutare.

Violeta Ifrim, angajator: "speram sa gasim aici, fiind si Facultatea de Constructii. Am mai fost la bursa locurilor de munca la Bucuresti. Am gasit ceva, dar nu suficient."

Un alt inspector in resurse umanea cautat 50 de sudori, dulgheri, electricieni si instalatori. in urma targului a reusit sa gaseasca doar cinci posibili angajati.

Angajatorii spun ca au suficiente locuri de munca disponibile, insa reusesc cu greu sa le ocupe. Iar atunci cand gasesc specialisti, nu le ofera salariile cerute si negocierile pica. in plus, cei cu experienta prefera locurile de munca din strainatate. Ca sa contracareze salariile mari din strainatate, companiile ofera si alte beneficii.

"Mese oferite, cazare, transport pana la locul de munca, ca sa vina. Dar, probabil, existand ajutoare sociale, le e mai usor sa stea acasa decat sa munceasca," crede Maria Damina, angajator.

"Sunt salariile mici, de asta. Avem experienta. - Ce salariu v-ati dori? - Sa fie macar, pe putin o mie de euro."

Companiile din domeniu se chinuie sa gaseasca muncitori pentru ca se apropie dead-line-ul pentru unele proiecte europene. si, ca sa grabeasca lucrurile, sunt dispusi sa ofere salarii care pornesc de la 2.000 de lei si ajung pana la 4.000 de lei.

Ilie Simion, organizator targ locuri de munca: "pana in decembrie, trebuie sa cheltuim ultimii bani alocati Romaniei din exercitiul financiar anterior si atunci e o presiune foarte mare pe companiile de constructii sa finalizeze lucrarile."

Este pentru prima data cand industria constructiilor atinge din nou nivelul anilor 2007-2008. Specialistii sunt optimisti si spun ca in viitorul imediat apropiat vor ajunge la acelasi numar de angajati pe care il aveau inainte de criza financiara.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Dinah,  23.11.2023 21:24

An intriguing paradox in the Iasi labor market indeed! It's fascinating to witness the demand for construction jobs and the struggle to find qualified workers. Perhaps exploring the potential collaboration with resume writing services Chicago could help bridge this gap. Crafting compelling resumes not only attracts local talent but also entices skilled workers from other regions. Offering competitive salaries and additional benefits is a step in the right direction, and professional resumes could highlight these perks effectively. As the construction industry in Iasi experiences growth reminiscent of 2007-2008, strategic hiring and showcasing opportunities through well-crafted resumes might be the key to overcoming current challenges and achieving the industry's optimistic vision for the future.

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii