ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SPORT
18-08-2015, ora 11:01

Spaniolul Gerard Granollers-Pujol a cucerit Trofeul Municipiului Iasi la tenis

Articol de Cristian Amariei
Dupa competitia feminina din luna iulie, arenele de tenis CFR Iasi au gazduit in august 2015 si turneul masculin din cadrul Trofeului Municipiului Iasi la tenis, valoarea totala a premiilor fiind de 15.000 dolari.

Finala electrizanta

In acest an, in finala probei masculine de simplu de la Trofeul Municipiului Iasi la tenis si sub arbitrajului de talie internationala a lui Vlad Zdrentu (din Branesti, jud. Ilfov) am consemnat: Gerard Granollers-Pujol (Spania, nr. 5) – Laurynas Grigelis (Lituania, nr. 1) 6-3, 3-6, 7-6 (0). Meciul a durat 2 ore si 22 minute, a fost de un real dramatism si a fost urmarit de cateva sute de spectatori, care au umplut pana la refuz tribuna principala de la arenele CFR Iasi. In setul decisiv, Grigelis a condus cu 5-3 la game-uri, la 5-4 a servit pentru castigarea meciului, dar a fost egalat la 5-5, apoi a egalat el la 6-6, iar in tie-break a facut sapte greseli nefortate si a pierdut la „zero”! Gerard Granollers-Pujol (locul 346 ATP, 26 ani, nascut la Barcelona) are castigate, in cariera, 14 turnee ITF la simplu (cu tot cu cel de acum, de la Iasi) si 40 la dublu! Fratele mai mare cu 3 ani al lui Gerard este vestitul Marcel Granollers (29 ani), care este acum pe locul 72 ATP, iar pe 23 iulie 2012 a fost chiar pe locul 19 ATP. Lituanianul Laurynas Grigelis (care a implinit la Iasi, in semifinalele turneului, 24 ani) este pe locul 280 ATP, avand 13 turnee ITF castigate la simplu si 16 la dublu si se antreneaza in prezent in Italia.

54 de tenismeni romani

La festivitatea de premiere de dupa finala au participat presedintele George Cosac si vicepresedintele Razvan Itu (din partea FR Tenis), cat si viceprimarul iesean Daniel Matasaru, alaturi de brigada de arbitri alcatuita din Mihai Dumitrescu, Vlad Zdrentu, Vlad Dominteanu, de gazdele de la CS CFR Iasi (directorul de turneu Vergil Aghion, administratorul bazei sportive Vasile Botezatu, directorul sportiv si ofiterul de presa Dan Teodorescu) si copiii de mingi, in frunte cu viitorii mari campioni ieseni Andrei Murgeanu si Razvan Aghion. „La acest turneu de la arenele CFR Iasi au participat 54 de tenismeni romani, ceea ce este un lucru formidabil pentru evolutia sportului alb de la noi”, a mentionat presedintele George Cosac.

Invingatorul finalei a primit 27 puncte ATP si un premiu impozabil de 2.160 dolari, iar invinsul 15 puncte ATP si un premiu impozabil de 1.272 dolari. Cei doi finalisti au mai primit din partea organizatorilor trofeele puse in joc de FR Tenis, diplome de excelenta oferite de CS CFR Iasi si DJST Iasi, dar si trofeele speciale Rodotex.

Trofeele din proba de dublu au ramas in Romania

Sub arbitrajul bucuresteanului Vlad Dominteanu, finala probei de dublu a consemnat o surpriza, deoarece tanara pereche Andrei Stefan Apostol/Nicolae Frunza (Romania) s-a impus in fata cuplului favorit Alexandru Daniel Carpen/Victor Vlad Cornea (Romania, cap de serie nr. 2) cu scorul de 6-2, 3-6, [10-7], in doar 70 minute. Perechea castigatoare a cucerit un premiu (per echipa) de 930 dolari si 27 puncte in clasamentul ATP la dublu, iar cea invinsa un premiu de 540 dolari si 15 puncte ATP la dublu.

Rampa de lansare

Turneul masculin de tenis din calendarul mondial ITF este organizat de Clubul Sportiv CFR Iasi, in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi si Federatia Romana de Tenis si multi jucatori care evolueaza an de an la aceasta competitie moldava avanseaza apoi in cele mai importante turnee ale lumii, inclusiv la cele de Grand Slam de la Roland Garros si Wimbledon, la seniori si juniori, exemple concrete in acest sens fiind Florin Mergea si Marius Copil, respectiv Bogdan Ionut Apostol si Nicolae Frunza.

Premii mai mari

Este foarte posibil ca, din 2016, turneul iesean sa treaca, cu ajutorul Primariei, de la 15.000 dolari la premii totale de 25.000 dolari, acest lucru fiind si o cerinta a Federatiei Internationale de Tenis-ITF, pentru anul viitor.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii