ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
26-11-2014, ora 09:04

Solutie pentru oamenii strazii. Adapostul din Iasi va fi deschis permanent

Articol de Madalina Irimia
Autoritatile din Iasi au gasit o solutie pentru persoanele fara adapost care aglomereaza in fiecare an spitalele din cauza frigului. Medicii spun ca, in cele mai multe cazuri, oamenii nu au nevoie de ingrijire de specialitate, ci doar cauta un loc unde sa se incalzeasca. Prin urmare, autoritatile au decis sa lase adaposturile sociale deschise si pe timpul zilei, nu doar noaptea.

In evidentele autoritatilor din Iasi figureaza peste o suta de persoane care traiesc pe strazi. Unii nu au locuinta si nici posibilitati de trai, altii sunt renegati de catre familii. Iar temperaturile sub zero grade inregistrate in ultimele zile sunt greu de infruntat pentru acestia.

"Vara e bine, gasesc de munca, muncesc ca sa pot trai, dar iarna e foarte greu. Dorm pe sub tarabe prin piata, pe la 2 Baieti, dorm prin scara blocului," povesteste un barbat aflat intr-o astfel de situatie.

Rapusi de frig, oamenii merg de cele mai multe ori sa ceara ajutor la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Sf. Spiridon.

Diana Cimpoesu, purtatorul de cuvant al Spitalului ''Sfantul Spiridon'' Iasi: "Patru astfel de pacienti au ajuns in cursul ultimei garzi, toti cu varste peste 50 de ani, toti fara locuinta, este vorba despre 3 barbati si o femeie."

Pentru a solutiona situatia, medicii au avut o intalnire saptamana aceasta cu autoritatile locale si au decis ca cea mai buna solutie pentru a preveni aglomerarea spitalelor cu astfel de cazuri este ca adapostul C. A. Rosetti sa fie deschis si pe timpul zilei.

"Noi incercam, in aceasta perioada, prin centrele de tranzit cu o capacitate de 100-120 de locuri sa oferim servicii tuturor celor care in aceste momente traiesc astfel de clipe dificile," a explicat Daniel Ciobotaru, director adjunct la Directia de Asistenta Comunitara Iasi.

La centrul social, persoanele aflate in dificultate primesc o masa calda, ceai si haine de schimb.

Sursa: digi24.ro
Foto: stiri.tvr.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii