A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714151976.5192.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Solutia inedita a unor patroni de magazine pentru a pastra preturile mici
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
28-05-2015, ora 17:08

Solutia inedita a unor patroni de magazine pentru a pastra preturile mici

Articol de Madalina Irimia
Vorba „unde-s multi, puterea creste” se aplica intocmai la Iasi, unde patronii mai multor mici magazine de cartier s-au adunat si s-au gandit cum sa-si pastreze clientii care se duc la hipermarket pentru preturi mai avantajoase.

Au gasit solutia: se aprovizioneaza impreuna, obtinand astfel preturi mai mici. Cand a vazut cum incasarile ii scad de la luna la luna, pentru ca pana si clientii fideli ii calca tot mai rar pragul, patronul unui magazin si-a dat seama ca duce un razboi inegal cu hipermarketurile. Ca sa lupte cu aceleasi arme - si anume preturi mici, a creat o asociatie a proprietarilor de magazine.

Cei 16 membri reusesc acum sa faca aprovizionarea la un cost scazut. Secretul: impreuna comanda cantitati mai mari. De castigat au si clientii.

Vindeam aceasta faina la pretul de 3 lei, iar acum, dupa ce m-am afiliat acestui concept, reusesc sa iau faina cu un pret mai mic si sa o vand si eu cu un pret mai mic: 2 lei si 40 de bani”, a spus Tudor Baitanu.

„Una este cand iei trei baxuri de bere si una e cand iei trei paleti de bere. si cel mai important, in afara de pret, este constientizarea consumatorului, sa consume de la magazinul de cartier”, a spus Iustinian Rusu Cozma, initiatorul proiectului.

Constienti ca nu pot castiga in fata marilor lanturi de magazine, patronii buticurilor spun ca s-ar multumi daca ar reusi sa-si tina afacerea in viata.

Eu am pornit acum 24 de ani cu 15 oameni si acum am mai ramas cu 4”, a spus Catalin Straciuc, proprietarul unui magazin alimentar de cartier.

Din 2008 si pana acum, in Iasi s-au inchis 500 de magazine de cartier. Mai exista in jur de 700, iar patronii lor sunt invitati sa se alature retelei de aprovizonare comuna.

Sursa: digi24.ro
Foto: onlinereport.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii