ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
12-04-2016, ora 09:53

Soferul care a lovit mortal cinci persoane intr-o statie nu consumase droguri, arata IML Iasi

Articol de Madalina Irimia
Soferul care in urma cu o saptamana de zile a intrat in plin cu masina intr-un grup de persoane ce se aflau intr-o statie de autobuz din municipiul Braila, accident in urma caruia cinci oameni au murit si alti doi au fost raniti, nu consumase droguri, arata rezultatele probelor venite de la Institutul de Medicina Legala Iasi.

'Acesta este rezultatul definitiv, cel dat de laboratorul de toxicologie. Probele au fost luate si din sange si din urina si au iesit negative in ambele parti. Acesta e rezultatul final, care va fi la dosarul cauzei. Rezultatul a fost primit de organele de cercetare penala', a declarat, pentru Agerpres, directorul Spitalului Judetean de Urgenta Braila, dr. Mihail Iugulescu.

Rezultatele expertizei toxicologice venite de la IML Iasi infirma astfel analizele preliminare facute in ziua accidentului, la Unitatea de Primiri Urgente Braila, care aratau ca soferul consumase droguri. Potrivit specialistilor, exista posibilitatea ca aparatele sa fi fost pacalite de faptul ca soferul, Marius Negoita, in varsta de 27 de ani, lua medicamente pentru epilepsie, o boala pe care o ascundea de zece ani.

Medicul de familie dr. Steluta Nedelcu a declarat, pentru AGERPRES, ca Marius Negoita i-a tinut ascuns faptul ca are epilepsie, desi in urma cu zece ani aceasta a observat ca are simptome specifice bolii si i-a facut trimitere la neurologie.

Potrivit informatiilor furnizate Agerpres de medicul de familie Steluta Nedelcu, barbatul s-a prezentat la cabinetul sau in anul 2006 cu convulsii specifice epilepticilor, motiv pentru care i-a dat o trimitere la neurologie pentru investigatie si stabilirea unui diagnostic, iar de atunci nu a primit niciun raspuns de la el.

Barbatul a ascuns ca ar avea aceasta boala si, atunci cand s-a angajat, in august 2015, ca agent de securitate la societatea 'My Security', a completat o declaratie pe propria raspundere ca nu sufera de nicio boala. Potrivit informatiilor furnizate de administratorul firmei, Mihai Ilas, actele sale medicale din momentul angajarii 'au fost in regula', iar pe perioada cat a fost angajat a fost 'linistit si-a vazut de treaba si nu a creat probleme'.

Anchetatorii care se ocupa de acest caz au solicitat documente de la medicul de familie al tanarului, deoarece politia nu avea informatii ca Marius Negoita suferea de epilepsie.

Marius Negoita are permis de conducere de sapte ani, iar in urma cu doi ani s-a casatorit si de o luna de zile este tatal unui baietel.

Persoanele care si-au pierdut viata in accidentul de luni dimineata sunt patru femei si un barbat, cu varste cuprinse intre 37 si 41 de ani.

Potrivit unui comunicat remis de Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in cauza se efectueaza urmarirea penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa, prevazut de art. 192 alin. 2, 3 Cod penal si vatamare corporala din culpa, prevazut de art. 196 alin. 1,2,3 Cod penal.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii