ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
16-03-2015, ora 09:33

Sistem informatic pentru gestiunea cimitirelor din Iasi

Articol de Madalina Irimia
Cimitirele din Iasi, aflate in administrarea societatii Servicii Publice, vor fi gestionate cu ajutorul unui program informatic. Acesta urmeaza sa asigure o administrare mult mai eficienta a locurilor de veci din municipiu si va fi accesibil publicului larg prin intermediul Internetului.

Servicii Publice SA are in planul pentru 2015 un proiect al carui principal scop este sa realizeze o baza de date coerenta a parcelelor disponibile si a locurilor de veci existente. Acelasi registru ar urma sa contina informatii detaliate despre morminte ale personalitatilor sau monumente de patrimoniu, aflate cu preponderenta in cel mai vechi cimitir din Iasi, „Eternitatea”. Anul acesta se implinesc 140 de ani de la infiintarea cimitirului, Servicii Publice dorind sa deschida cu aceasta ocazie un muzeu care sa prezinte personalitatile care se odihnesc in „Eternitatea”.

Baza de date electronica, cu situatia locurilor din cimitire, va fi conectata la Internet, iar fiecare posesor de locuri de veci isi poate face un cont cu parola, prin intermediul caruia sa verifice starea mormantului si sa se informeze referitor la plata taxelor sau ce lucrari de amenajare se afla in desfasurare. De asemenea, in acest an, Servicii Publice va investi, pentru cimitirele din Iasi, intr-un sistem de supraveghere video, in continuarea extinderii iluminatului pe alei si pentru refacerea toaletelor. in administrarea societatii municipalitatii se afla sase cimitire, cu o suprafata totala de 97 de hectare.

Sursa: curieruldeiasi.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Erickaller,  21.06.2017 14:23

wh0cd5083573 elimite cream cost Generic Abilify order microzide WELLBUTRIN bentyl for stomach pain

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii