A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1713936122.2604.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Singurul tramvai cu aer conditionat din Iasi, nefolosit de patru luni
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-09-2015, ora 13:12

Singurul tramvai cu aer conditionat din Iasi, nefolosit de patru luni

Articol de Cristian Amariei
Sa mergi cu tramvaiul in Iasi cand temperaturile sar de 30 de grade este un adevarat test. in tot orasul exista o singura garnitura cu aer conditionat, dar si aceasta zace intr-un depou. Tramvaiul in valoare de jumatate de milion de euro a fost primit gratuit in 2013, dar nu a mai fost scos in circulatie de patru luni pentru ca are nevoie de reparatii.
Singurul tramvai modern din Iasi a fost inaugurat acum doi ani. Este un prototip realizat de o firma din Pascani si a costat 500.000 de euro. Dotat cu sistem de supraveghere video si cu aer conditionat, garnitura sta din luna mai in depou.

De cand a fost tras pe dreapta s-a descarcat si bateria care ajuta la functionarea sistemului electric, astfel incat nici macar angajatii Regiei de Transport nu mai pot urca in tramvaiul modern, deoarece usile sunt blocate.

In tot acest timp, calatorii circula cu tramvaie vechi de zeci de ani, care se transforma in cuptoare in zilele caniculare.

Reprezentantii Regiei de Transport Public spun ca incearca sa rezolve problema.

Adrian Mihai, purtatorul de cuvant al RATP Iasi: „Interventia, dat fiind ca faptul ca e vorba de un prototip, nu poate fi facuta decat de specialisttii care au lucrat la modernizarea lui”.

Constructorul spune insa ca parteneriatul cu RATP Iasi prevedea mentenanta gratuita timp de un an de zile, adica pana in anul 2014, iar acum nu mai pot face asta pe banii lor. in total in Iasi sunt 170 de tramvaie, iar o parte dintre ele au aproape 50 de ani. Pentru un parc nou ar fi nevoie de 300 de milioane de euro.

Sursa: digi24.ro
     
Tag-uri: iasi, tramvai, ratp
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii