ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-03-2012, ora 08:13

Sindicatul Energia Moldova lanseaza proiectul „Califica-te, e sansa ta!”

Articol de Madalina Irimia

Sindicatul Energia Moldova lanseaza proiectul „Califica-te, e sansa ta!”, care este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, cu o valoare totala de 2.109.390 lei. Miercuri, 21 martie va fi conferinta de lansare la Iasi, la ora 11, la Motel Bucium.

Obiectivul general al proiectului urmareste dezvoltarea resurselor umane prin cresterea calificarii fortei de munca ocupate din sectorul electrotehnica-energetica din Regiunea Nord-Est prin acces si participare la formare profesionala continua in vederea dezvoltarii de abilitati care sa faciliteze angajatilor siguranta locului de munca pentru o viitoare piata a muncii moderna, flexibila si inclusiva.

Proiectul se desfasoara pe o perioada de doi ani, este destinat angajatilor si managerilor care activeaza in domeniul electrotehnica-energetica si vizeaza activitati de informare si constientizare privind oportunitatile oferite de proiect, orientare si consiliere profesionala, cursuri de calificare pentru Electrician in instalatii energetice (nivel 2), Instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze (nivel 2), Sudor (nivel 2), Lacatus mecanic (nivel 2).

Principalele rezultate asteptate in urma implementarii proiectului sunt: dezvoltarea resurselor umane, constientizarea/informarea (prin intermediul ziarelor, posterelor, brosurilor, internetului etc) a 220 de persoane (190 angajati si 30 manageri) pentru constientizarea grupului tinta despre oportunitatile de dezvoltare a resurselor umane oferite prin finantarea proiectului in sensul participarii angajatilor la programe de calificare gratuite, identificarea potentialilor parteneri regionali/locali pentru crearea unei retele regionale de parteneriate, elaborarea „Studiului privind piata muncii”, instruirea si certificarea cu certificate de calificare a 170 de persoane in domeniul electrotehnica-energetica. Beneficiarii participanti la formarea profesionala vor primi subventii pentru participare la cursuri in vederea stimularii si sprijinirii acestora.

La eveniment vor fi prezenti reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor, reprezentanti ai mediului de afaceri si ai societatii civile din regiunea de implementare a proiectului, persoane din cadrul grupului tinta etc.

CUVANTUL CHEIE AL ZILEI DE 19

MARTIE ESTE: "TEATRU"

Foto: tuiasi.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii