ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
03-11-2016, ora 10:06

Simularea de cutremur le-a facut pe autoritatile din Iasi sa uite de cazurile reale. O femeie a zacut intr-un sant 4 ore

Articol de Cristian Amariei
Exercitiul de amploare Seism 2016 a dus insa la o situatie revoltatoare intr-o localitate din judetul Iasi. O femeie cazuta pe marginea drumului a primit ajutor din partea medicilor abia dupa aproape patru ore.

Oamenii sustin ca ar fi sunat disperati la 112, dar ambulanta a intarziat sa apara. Reprezentantii Serviciului de Ambulanta spun ca simularea de cutremur le-a afectat programul si ca vor face verificari in cazul femeii care a ajuns, intr-un final, la spital.
Localnicii din satul Pietraria, aflat la 15 kilometri de Iasi, spun ca femeia, care sufera de depresie, zacea pe marginea drumului si abia mai putea vorbi. Primul apel la 112 a fost in zadar, sustin ei.

Lenuta Brichiu, localnica: "Am sunat la 112, mi-a dat legatura la Ambulanta, domnul stia ca s-a mai sunat. Mi-a spus ca sa mai astepte, nepasare."

Oamenii povestesc ca pret de aproape patru ore au sunat de cel putin zece ori la numarul de urgenta. L-au alertat chiar si pe politistul din comuna, dar, fara rezultat. Asta pentru ca autoritatile erau antrenate in simularea de cutremur.

Luca Neculai, localnic: "Eu am dat telefon la ambulanta, la 112. Mi-a vorbit foarte urat, a zis ca o sa vina cand o sa aiba timp."

Florin Agapi, directorul Serviciului Judetean de Ambulanta Iasi: "In caz in care era nevoie de interventia noastra ca si urgenta rosie trebuia chemata si politia. Nu stiu, o sa verificam."

Reprezentantii Serviciului de Ambulanta recunosc faptul ca programul le-a fost dat peste cap. Au fost 220 de apeluri la 112 si au intervenit doar cu zece ambulante, celelalte echipaje participau la exercitiu.

Florin Agapi, directorul Serviciului Judetean de Ambulanta Iasi: "A fost o zi dificila, prin deplasarea a jumatate din efectiv catre locurile unde a fost exercitiul. Noi cerem intelegere."

Femeia a fost in cele din urma transportata la spital. Pe de alta parte, conducerea Ambulantei va dispune o verificare interna in acest caz.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  03.07.2017 18:16

wh0cd618213 prilosec generic buy antabuse online without prescription

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii