ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
23-10-2012, ora 03:09

Simpozion international la Facultatea de Agricultura din Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Manifestarile aniversare continua la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara cu simpozionul international organizat de Facultatea de Agricultura. Astazi, la ora 10.00 in Aula Magna “Haralamb Vasiliu” va avea loc deschiderea festiva a celei de a 55-a editie a simpozionului ce aduce la Iasi peste 200 de specialisti din zece tari.

Scopul simpozionului este de a prezenta si promova cele mai noi rezultate ale cercetarii, dezvoltarii si inovatiei in diversele discipline ale stiintelor vietii si de a incuraja crearea unor poli europeni ai cercetarii de excelenta”, a precizat prof. univ. dr. Teodor Robu, decanul Facultatii de Agricultura.

Dintre momentele importante amintim prezentarea in plen a lucrarii “PAC spre 2012, tranzitia de la modelul istoric catre modelul regional, studiu de caz in sudul Belgiei” apartinand profesorului Philippe Burny, de la Universitatea din Liege.

Evenimentele dedicate implinirii celor 100 de ani de invatamant superior agronomic la Iasi vor continua miercuri, 24 octombrie, cand a fost programat workshop-ul “Cercetare si inovare in agricultura”.

De asemenea, Adunarea festiva “100 de ani”, apogeul evenimentelor de la USAMV Iasi, va avea loc joi, 25 octombrie, ora 9.00, in Aula Magna. Pe langa cuvatul Rectorului, mesajele din partea invitatilor si decernarea titlurilor de Doctor Honoris Causa vor mai avea loc si decernari de diplome, medalii jubiliare si dezvelirea statuilor si busturilor. Ziua va fi incheiata cu un Concert de Camera programat pentru ora 16.30, in Aula Magna “Haralamb Vasiliu”.

Totodata, Iesenii sunt invitati sa viziteze Targul cu produse agro-alimentare din curtea Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara.

     
Tag-uri: USAMV, Iasi, simpozion
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii