A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715927702.0009.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Sforaitul creste considerabil riscul de cancer
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
23-05-2012, ora 04:13

Sforaitul creste considerabil riscul de cancer

Articol de Madalina Irimia

Daca ti s-a spus ca sforai, atunci ar trebui sa te pazesti temeinic de cancer. Asta pentru ca un studiu recent a aratat ca sforaitul, ca si alte probleme de respiratie din timpul somnului, pot mari riscul instalarii acestei boli.

Cercetatorii americani au descoperit ca privarea organismului de oxigen mareste probabilitatea aparitiei tumorilor canceroase, relateaza Independent.ie.

Acestia sunt de parere ca simplul ajutor dat persoanelor care se confrunta cu aceasta problema, sforaitul, ar putea face ca numarul cazurilor de diagnosticare cu cancer sa scada.

In cadrul studiului realizat de Universitatea Wisconsin-Madison, din SUA, s-a aratat ca persoanele care sforaie puternic au un risc de aproape 5 ori mai mare de a fi diagnosticate cu cancer. Cele care sforaie moderat, au un risc de a se confrunta cu boala de doua ori mai mare decat cele care nu sunt afectate de aceasta problema.

Asa cum era de asteptat, riscul cel mai mare de cancer il au persoanele care sufera de apnee de somn, afectiune deja asociata cu obezitatea, diabetul, presiunea arteriala mare, atacurile cardiace si cerebrale.

Sursa: ziare.com

Foto: healthandbeauty.md

     
Tag-uri: sforait, risc, cancer
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii