A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1714079670.4832.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Seria intalnirilor consultative pe tema proiectului Iasi 2021 s-a incheiat
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
14-09-2015, ora 10:06

Seria intalnirilor consultative pe tema proiectului Iasi 2021 s-a incheiat

Articol de Madalina Irimia
Fundatia Iasi – Capitala Culturala Europeana a desfasurat si saptamana trecuta intalniri consultative pe tema proiectului Iasi – Capitala Europeana a Culturii 2021. Au fost invitati la discutii reprezentanti din domeniul arhitecturii, din mediul academic, organizatiile studentesti, institutiile de cultura si centrele culturale straine.

De asemenea, a avut loc o intalnire la Chisinau, in prezenta secretarului de stat din cadrul Ministerului Culturii al Republicii Moldova, Andrei Chistol, precum si a reprezentantilor a peste 15 institutii de cultura. „Am lasat spre final intalnirea cu mediul academic si institutiile profesioniste de cultura tocmai pentru ca ele reprezinta, prin prestigiu si profesionalism, structura de rezistenta a ofertei noastre, iar activitatea lor obisnuita slujeste culturii de excelenta. Am discutat si despre programe noi, pe termen lung, care sa imbogateasca directiile principale ale agendei noastre pentru 2021, Memoria responsabila si Cultura vie si credem ca vom putea integra multe dintre propunerile venite de aici in dosar”, a declarat Florin Cintic, director artistic al Fundatiei Iasi – Capitala Culturala Europeana.

Pana pe 20 septembrie, cei interesati pot depune proiecte culturale ce ar putea fi incluse in dosarul de candidatura al orasului. Pana in prezent au fost trimise 52 de propuneri de proiecte. „Am primit multe sugestii constructive si idei valoroase si sunt convins ca, daca reusim sa conlucram, sa aducem laolalta aceste experiente si energii, avem sanse mari sa ducem Iasul in etapa finala a selectiei”, a declarat Iulian Boia, director executiv al Fundatiei Iasi – Capitala Culturala Europeana.

La discutii a luat parte si reprezentantul Primariei Municipiului Iasi, viceprimarul interimar Daniel Matasaru: „Am incredere ca toti cei prezenti la aceste dezbateri inteleg importanta acestui proiect pentru comunitatea noastra si cred ca impreuna vom reusi sa incheiem un parteneriat strategic care sa duca Iasul mai departe in aceasta competitie foarte importanta pentru viitorul orasului”.

Proiectele selectate pentru a face parte din agenda culturala Iasi 2021 vor beneficia de finantare pentru a fi implementate. Cuantumul finantarii va fi stabilit in urma definitivarii bugetului general destinat agendei culturale. De asemenea, proiectele vor beneficia de consultanta echipei de experti pentru a fi detaliate si integrate in programul cultural. Pentru a depune un proiect, cei interesati sunt rugati sa completeze formularul disponibil la acest link http://bit.ly/1Q13dbd.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii