ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-01-2012, ora 15:46

Seri impotriva depresiei. ,,ShortsUP Comedy Night”

Articol de Oana Barbosu

Sambata, 21 ianuarie, de la ora 20.00, la cinematograful Scala din Capitala publicul va putea vedea cele mai bune comedii scurte, distinse cu importante premii internationale, potrivit Adevarul.ro

Timp de trei ore, la Cinema Scala vor fi proiectate cele mai bune comedii, in doze mici de 20 de minute. Va exista, de asemenea, o expozitie amuzanta cu obiecte si afise de grafica, dar si caricatura live. ShortsUP e organizat de Asociatia Oricum isi va reuni cele mai valoroase filme scurte intr-o singura seara, dedicata doar comediei, intituala „Comedy Night". „In ianuarie, selectia de scurtmetraje are «in obiectiv» combaterea celei mai deprimante luni din an, cum au numit-o psihologii, prin comedii 100%", explica organizatorii.

Comediile care vor fi proiectate la cinematograful Scala sunt castigatoare la Oscar si la prestigiosul Festival de la Cannes. „Poveste din West Bank", regizata de Ari Sandel (castigatoare la Oscar in 2005), spune istoria plina de haz a unui cuplu care incearca sa reziste unui razboi vechi. Un soldat israelian si o casierita palestiniana se indragostesc, in ciuda tuturor barierelor.

Filmul „Cursa" e realizat de celebrul animator canadian Cordell Barker. Un tren loveste o vaca, iar pompierul e singurul capabil sa improvizeze o salvare. Filmul a obtinut un premiu la Cannes in 2009.

Un alt film prezent in cadrul „ShortsUP Comedy Night" este „Doi prieteni", o mostra de joaca amuzanta si de maiestrie cinematografica realizata in 2010 de Owen Trevor, regizor eclectic, cu un puternic stil vizual, care a semnat inclusiv o serie de episoade ale emisiunii „Top Gear". Filmat atat pe pelicula de 35 si de 16 mm, cat si in format digital, scurtmetrajul e surprinzator prin trecerile savuroase de la o maniera vizuala la alta.

„Timpul s-a scurs", regizat de Rob Pearlstein, spune povestea unui psiholog perfect si a fost nominalizat la Oscar. „Alice si cu mine" (regia Micha Wald), castigator al premiului publicului la Clermont Ferrand, dar si alte productii completeaza programul evenimentului.

ShortsUP isi propune sa creasca vizibilitatea scurtmetrajelor si, pe termen lung. Pana in 2010, evenimentele ShortsUP au avut loc in fiecare luna numai in Bucuresti. De anul trecut, proiectiile au avut loc si in cele mai importante centre urbane din Romania: Cluj, Timisoara si Iasi.

Selectia de filme scurte ShortsUP variaza de la productii premiate, de data recenta, la filme de arhiva, mai putin cunoscute, ale marilor regizori ai lumii - fictiune, filme-experiment, documentare care au schimbat mentalitati, animatii.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii