ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
27-03-2015, ora 08:16

Sentinta pentru V. Astarastoae. Fostul rector al UMF a primit un an si jumatate de inchisoare, cu suspendare

Articol de Cristian Amariei
Fostul rector al UMF Iasi, Vasile Astarastoae, a fost condamnat la un an si jumatate de inchisoare, cu suspendare, pentru conflict de interese.

Potrivit procurorilor, Vasile Astarastoae s-ar fi angajat pe sine in mai multe proiecte europene in perioada in care era director la Institutul de Medicina Legala Iasi. Timp de 3 ani, cat s-au derulat aceste proiecte, ar fi castigat 9.000 de lei lunar.

Magistratii Judecatoriei Iasi i-au acordat lui Vasile Astarastoae o perioada de incercare de 3 ani si jumatate. Sentinta data de Judecatoria Iasi nu este definitiva, iar avocatul fostului rector UMF a anuntat deja ca va face apel.

Cristina Vilcu, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Iasi: "Judecatorul a pronuntat o condamnare la un an si sase luni de inchisoare. Inchisoare pentru care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei inchisorii, stabilindu-se domnului Astarastoae un termen de incercare de trei ani si sase luni. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in zece zile de la data comunicarii ei."

"Vom face apel, vom astepta si suntem chiar curiosi sa motiveze aceasta sentinta data in prima instanta. si noi vom sustine in continuare nevinovatia in fata de control judiciar pentru ca noi am pledat spre o solutie de achitare, considerandu-se ca fapta nu exista," a declarat Ionel Nechita, avocatul lui Vasile Astarastoae.

Sursa: digi24.ro
Foto: tion.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii