A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716216640.0846.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Senatul a adoptat proiectul de lege ce prevede pedepsirea agresiunilor impotriva personalului medical
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
06-03-2012, ora 12:38

Senatul a adoptat proiectul de lege ce prevede pedepsirea agresiunilor impotriva personalului medical

Articol de Madalina Irimia

Senatul a adoptat tacit, luni, un proiect de lege care prevede pedepse pentru agresiuni impotriva medicilor, asistentilor medicali, soferilor de autosanitara, ambulantierilor sau impotriva oricarui fel de personal din sistemul sanitar aflat in exercitiul functiunii.

Potrivit proiectului initiat de deputatul iesean Tudor Ciuhodaru, vatamarea corporala grava savarsita impotriva unui medic, asistent medical, sofer de autosanitara, ambulantier sau orice fel de personal din sistemul sanitar, aflat in exercitiul functiunii sau pentru fapte indeplinite in exercitiul functiunii, ar urma sa fie pedepsita cu inchisoarea de la trei la 12 ani.

Proiectul mai propune, printre altele, ca lovirea sau orice acte de violenta savarsite impotriva acestor persoane sa fie pedepsite cu inchisoarea de la sase luni la trei ani, iar amenintarea acestui personal, cu inchisoarea de la sase luni la doi ani sau cu amenda.

Initiatorul acestui proiect, dr. Tudor Ciuhodaru a afirmat: ,,Personalul medical este gasit raspunzator de organizarea deficitara a sistemului medical. Acum mai bine de un an spuneam, in plenul Camerei Deputatilor, ca personalul medical aflat in misiune este supus, nepermis de des, agresivitatii verbale si fizice din partea pacientilor si apartinatorilor. Atrageam atentia Parlamentului Romaniei ca din ce in ce mai multi dintre cei care incearca sa salveze vieti sunt agresati, umiliti, injunghiati, batuti. De multe ori chiar de catre cei carora le salveaza viata.”

Deputatul sustine ca sanctionarea actelor de violenta impotriva medicilor ar descuraja aceasta agresivitate permitand personalului din sanatate sa poata actiona eficient in interesul pacientilor. O propunere in acest sens este si o asigurare de viata de care poate beneficia familia personalului medical in cazul decesului cauzat de agresiuni din partea pacientilor.

O lege trebuie in primul rand sa impiedice realizarea unei fapte condamnabile, iar astazi avem siguranta ca viata pacientilor si a celor ce lucreaza in sistem va fi mai sigura. Colegul meu Dan Velcelean mort la datorie a fost uitat rapid. Se uita prea usor cosmarul ce-l traiesc colegii mei din Unitatile de Primire a Urgentelor si de la serviciile de Ambulanta si sunt convins ca brancardierul injunghiat la Deva este doar o stire prea repede uitata.”, a adaugat deputatul iesean.

Proiectul de lege inaintat de deputatul iesen Tudor Ciuhodaru pentru completarea Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii este propus de Guvern si va fi dezbatut de Camera Deputatilor in calitate de for decizional.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii