ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
27-06-2012, ora 13:08

Senatorul PNL Mihaela Popa: Ii cer ministrului Educatiei ca in ambiguitatile legate de subiectele la Limba si Literatura Romana sa fie de partea elevilor

Articol de Alexandra Stefanescu

Senatorul PNL, Mihaela Popa, sustine ca problemele privind subiectele la Limba si Literatura Romana din cadrul Evaluarii Nationale 2012 nu trebuie sa afecteze elevii. Atat timp cat profesorii si specialistii au pareri diferite, copiii nu pot fi pedepsiti.

Ii cer ministrului Educatiei sa isi asume aceasta situatie si sa ia deciziile corecte pentru elevi.

Din punctul meu de vedere, atat timp cat parerile specialistilor sunt diferite, subiectele controversate ar trebui sa fie scoase din grila de notare”, a declarat senatorul PNL Mihaela Popa, vicepresedinte al Comisiei pentru Egalitatea de Sanse din Senatul Romaniei

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a declarat, marti, ca lucrarile la proba de limba romana din cadrul evaluarii nationale sunt corectate in baza baremului deja stabilit, desi unul dintre subiecte a fost "ambiguu" si a generat controverse.

Pop a mai spus, legat de subiectul respectiv, ca Ministerul Educatiei a cerut parerea mai multor specialisti, inclusiv de la Academia Romana, iar "90%" dintre acestia s-ar fi pronuntat in favoarea rezolvarii prevazute in barem.

Reamintim faptul ca elevii, sprijiniti si de unii profesori, sustin ca la un exercitiu de la evaluarea nationala ar fi o alta varianta corecta.

3. Noteaza litera corespunzatoare raspunsului corect:

Propozitia subordonata din fraza “Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii” este:

a. atributiva;

b. predicativa;

c. subiectiva. 6 puncte

Conform baremului, raspunsul corect ar fi varianta C.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii