A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1715260789.6598.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Senatorul Oprea: Mai exista Constitutie dupa guvernul Ponta?
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
10-10-2012, ora 12:14

Senatorul Oprea: Mai exista Constitutie dupa guvernul Ponta?

Articol de Diana Dumitriu

Senatorul PDL Dumitru Oprea il acuza pe liderul PSD aflat la guvernarea Romaniei de demagogie si ca dupa arestarea lui Adrian Nastase ”au facut din “domesticirea” Justitiei o urgenta a guvernarii”.

Nu aveam vreo iluzie ca domnul Ponta ar fi un onest sustinator al adevaratei justitii in Romania. Ne-a dovedit in nenumarate randuri ca tolereaza procurorii si judecatorii doar in masura in care nu are de suferit vreunul dintre prietenii lui politici. Ruptura decisiva cu sistemul s-a produs in momentul in care Adrian Nastase a ajuns acolo unde era de asteptat sa ajunga. De atunci, premierul, la fel ca multi altii din USL, au facut din “domesticirea” Justitiei o urgenta a guvernarii.

Ceea ce a declarat Victor Ponta la reuniunea premierilor europeni depaseste orice imaginatie. Intentia de a pune parchetele si CSM sub control parlamentar arata degradarea ireversibila a standardelor democratice ale primului ministru. In plus, ca o proba a cinismului sau politic, pretinde ca vrea acest lucru pentru a fi sigur ca dreptatea din Romania este stabilita fara amestecul partidelor”, spune senatorul PDL Dumitru Oprea.

Parlamentarul iesean afirma totodata ca orice scolar caruia i s-au predat notiuni elementare despre statul de drept stie ca Justitia este independenta de Executiv sau Legislativ.

Doar domnul fost procuror Ponta pare sa nu fie constient de asta. Sau este constient si nu-i pasa. Lucru extrem de grav, care il situeaza in afara Constitutiei Romaniei. Dar, pana la momentul in care domnul Ponta va invata legea fundamentala, raul e deja facut. La Bruxelles, a ajuns din nou mesajul ca Romania a ramas o problema a continentului. Nu mai vorbim despre efectele asupra MCV, a prestigiului tarii ca partener credibil pentru democratiile occidentale. Multi comentatori independenti, dar si colegi ai mei, au taxat aceasta declaratie ca pe o gafa. Personal, consider ca ar fi fost bine sa fie doar atat. Erorile se indreapta si pot fi uitate.Insa, din pacate, aceasta iesire face parte dintr-un sir lung de declaratii care denota convingerile intime, de nezdruncinat, ale lui Victor Ponta. La fel ca socialismul mostenit de la Ion Iliescu, aceasta este „democratia sa originala”. In care puterea politica si increngaturile economice trebuie sa aiba mereu protectie. Si imunitatea nici unui tovaras de nadejde sa nu fie deranjata de bratul lung al legii”, mai spune Oprea.

El atrage atentia ca pentru o asemenea atitudine premierul ar trebui demis si tras la raspundere in instanta, considerand ca instigarea la anularea independentei puterilor in stat nu e o joaca.

Daca Victor Ponta isi inchipuie ca Romania poate fi tarata spre periferia Europei, ar trebui invitat si el, chiar de catre liderii PSD, care inca mai sunt rationali, sa ia o pauza de la agonia asta pe care dumnealui o numeste guvernare”, a spus senatorul Dumitru Oprea.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii