A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1716023465.562.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Senatorul Florin Constantinescu ataca ultimele afirmatii ale PDL referitoare la Guvernarea USL
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

POLITIC
24-10-2012, ora 13:13

Senatorul Florin Constantinescu ataca ultimele afirmatii ale PDL referitoare la Guvernarea USL

Articol de Diana Dumitriu

Senatorul PSD Florin Constantinescu ataca ultimele afirmatii ale PDL privind Guvernarea USL, afirmand ca cei care vorbesc acum si-au adus aminte ca sunt in opozitie si, de acolo, incearca sa fie vizibili. Reactia vine după ce vicepresedintele PDL, Sulfina Barbu, afirmase ca in guvernarea USL “pretul alimentelor a crescut cu cea mai mare valoare din ultimii zece ani in luna septembrie, ca iarna va aduce facturi mai mari cu 35% si un noul val de scumpiri ii va lovi pe romani in 2013”.

Senatorul Constantinescu afirma ca “Romania inca se afla pe marginea prapastiei, ca nu s-a reusit in acest rastimp scurt sa realizam mare lucru pe un fond de asteptare mare si pe o situatie socio-economica precara”. In acelasi timp, aduce aminte ca PDL a guvernat aceasta tara si ca “Barbu vorbeste despre proasta guvernare, uitand sa spuna cu cat au scazut salariile in acea guvernare, cati oameni au fost dati afara, cate firme s-au inchis, cate majorari au avut loc atat pentru produsele alimentare, cat si pentru utilitati sau carburant.”

Florin Constantinescu a trecut in revista ineficienta guvernarii PDL aratand faptul ca, acum, temele atacate cu mult festivism de fosta guvernarea portocalie au fost niste mari necunoscute pentru ministrii pedelisti.

Ipoteza scaderii CAS sau a maririi salariilor au ramas suspendate intre speranta romanilor si neprofesionalismul guvernantilor. Ba ca e alba, ba ca e neagra, oamenii au fost dezorientati. Si de aceea, poate, si-au exprimat nemultumirea in strada. Temele au fost importante la un moment dat, apoi au devenit simple vorbe, neacoperite de fapte”, afirma senatorul pascanean.

Cres­terea pro­centului de atragere de fonduri eu­ro­­pene, o posibila redi­men­sionare a fis­calitatii ("cand se va putea") pe zona IMM-urilor – au fost alte doua teme, la fel de importante criticate de senatorul Constantinescu pentru ca nici in acest domeniu nu s-a facut nimic.

”Aprofundarea crizei economice si sociale nu era un avertisment pentru puterea portocalie. Reducerea exporturilor, inasprirea masurilor de austeritate, situatia din sud-estul Europei, micsorarea numarului de investitori, conditiile drastice de creditare erau doar cateva exemple care ar fi putut da de gandit puterii portocalii. Oamenii nu traiau mai bine, ci, dimpotriva. Firmele nu prosperau, ci falimentau. Decalajele dintre bogati si saraci se mareau, in detrimentul progresului economic”, mai spune Constantinescu.

Senatorul pascanean afirma totodata ca aceasta situatie trebuie reliefata de reprezentantii PDL pentru ca „aceasta a fost realitatea guvernarii trecute”. “Asa a decurs viata intr-o Romanie uitata de dumneavostra pe care acum, brusc, la inceput de campanie electorala ati readus-o in discutie,” mai spune liderul PSD Pascani.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii